Publicitat
Publicitat

Carreteres

Blanco matisa que es mantindrà tot l'enllumenat a les carreteres

El ministre de Foment ha començat a explicar els detalls del seu pla per estalviar el 50% del cost d'il·luminar les carreteres, àmpliament criticat des que es va anunciar ahir


El ministre Blanco ahir va voler apaivagar les crítiques que va aixecar el seu anunci segons el qual el govern espanyol pretén estalviar el 50% del cost d'il·luminar les carreteres. En una entrevista a la Cadena Ser, va assegurar que “es mantindria tot l'enllumenat”. Segons el titular de Foment, es pot retallar “per exemple, en els túnels, que és on es consumeix més energia: el 40% de l'enllumenat públic de carreteres”. Blanco calcula que es podrien substituir els llums actuals per un sistema LED i que això permetria un estalvi del 35 al 40%. Així mateix, ha recordat que “hi ha mecanisme per poder generar energia des de l'enllumenat públic, instal·lant plaques solars. Sí que hi ha un espai, també en els edificis públics”.


El ministre de Foment va justificar també la decisió de reduir la velocitat màxima en carretera: “S'adopta perquè s'han disparat els preus del petroli, això té conseqüències que poden incidir negativament en la recuperació econòmica”. Blanco va alertar d'una repuntada de la inflació.

La veu del poble

Més continguts de