POLÍTICA
Política 17/08/2011

Boi Ruiz: “Alguns ajuntaments n'estan fent un gra massa, de les retallades”

El conseller de Salut explica que “quan acabi l'estiu, la majoria de centres tornaran a obrir” i demana un esforç a ciutadans, professionals i farmàcies

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, creu que “alguns ajuntaments n'estan fent un gra massa, de les retallades”. En una entrevista a RAC1, Ruiz ha dit que ha parlat amb tots els pobles afectats i els ha explicat que “quan acabi l'estiu tornarem a la normalitat perquè la majoria de centres tornaran a obrir”. "Entenc les disconformitats però cal un esforç dels ciutadans, dels professionals i de les farmàcies”, ha dit el conseller, que ha qualificat la situació d'“excepcional” i ha reconegut que “les dificultats en el sector sanitari són les més visibles de tota la crisi econòmica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boi Ruiz ha reconegut que “el sistema sanitari té un endeutament que s'ha de saldar”. “Tenim una sanitat mal organitzada que no podíem pagar”, ha explicat el conseller, que considera que les retallades són “un esforç perquè no perilli l'estat del benestar”. El problema més greu del sistema sanitari, segons el conseller, és que “calen més vies de finançament”. “Cal un pacte d'estat per decidir com augmentem el finançament sanitari i com eixuguem el dèficit que tenim”, ha dit Ruiz. "No hem tret diners del sistema sanitari, no en tenim", ha sentenciat el conseller.

stats