CAP AL 20-N
Política 26/09/2011

"Bones vibracions" de Solidaritat després de la primera presa de contacte amb ERC pel 20-N

Representants dels dos partits han mantingut avui una primera trobada per explorar un eventual acord per concórrer plegats a les eleccions

Pol Santaló
1 min

Barcelona“Bones vibracions” a Solidaritat per la Independència després de la primera trobada que han mantingut dirigents del partit amb representants de la nova direcció d'ERC liderada per Oriol Junqueras. Segons fonts de la formació cionsultades per l'Ara.cat, la primera trobada -entre la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el cap de llista republicà, Alfred Bosch, i el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, el portaveu parlamentari Alfons López Tena i Núria Cadenas- ha servit per una primera aproximació i intercanvi de propostes sobre "aspectes programàtics" en vistes a un possible "projecte comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta setmana s'han emplaçat per seguir-ne parlant i entrar en detall per explorar les eventuals fórmules d'acord: coalició o bé incloent membres de Solidaritat en la llista d'ERC. Les converses hauran d'avançar amb rapidesa, tenint en compte que el 7 d'octubre venç el termini per presentar coalicions. Els militants de Solidaritat van decidir que el partit no concorrerà a les eleccions si no és en coalició amb algun altre partit.

El dirigent de Solidaritat Alfons López Tena va mostrar la setmana passada algunes reserves entorn la possibilitat que ERC tingués, a més del número 1 de Barcelona per Alfred Bosch, el número dos per Joan Tardà cas que hi hagués candidatura conjunta. El 22-M els republicans van cedir en la llista a l'Ajuntament de Barcelona el segon lloc a Joan Laporta, de Democràcia Catalana.

stats