POLÍTICA
Política 25/06/2011

Bonet creu que Junqueras no hauria de poder optar a la presidència d'ERC

L'altre gran candidat per presidir el partit opina que el partit hauria d'establir “un mínim d’anys de militància per a poder ser nomenat president o secretari general”, fet que inhabilitaria l'ara alcalde de Sant Vicenç

Redacció
2 min

BarcelonaL'exsenador i candidat a la presidència d'ERC, Carles Bonet, ha presentat aquest dissabte al seu bloc diverses propostes per a la renovació del partit. La més destacada carrega contra un costum que, segons ell, ha arrelat al partit i que consisteix a “tractar de fer fitxatges 'estrella' de darrera hora”. Segons Bonet, “caldria establir un mínim d’anys de militància per a poder ser nomenat president o secretari general d’ERC, i altres càrrecs importants del partit”. La proposta de Bonet no és innocent perquè inhabilitaria l'altre gran candidat que fins ara s'ha postulat a la presidència del partit dels republicans, Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la participació de la militància, Bonet proposa que els mecanismes per escollir el cap de llista s'emmirallin en els models italià i nord-americà. L'exsenador considera important el “paper nacional dels principals alcaldes i regidors” per eliminar “l'acaparament mediàtic en molt poques persones”. El senador critica que en el cas d'ERC “això s’agreuja perquè la seu nacional només promociona als considerats 'afectes'”. “La única forma de ser un partit plural és potenciar moltes altres persones a més del President i Secretari General”, resumeix Bonet.

Tribunal d'habilitació

Bonet també proposa mesures encaminades a reduir el “doble allunyament”, dels ciutadans envers els polítics i de la militància envers al direcció. Segons ell, cal crear “una oficina permanent del partit especialitzada en anàlisis electorals”, que “s'encarregaria d'interpretar correctament el moment polític i les necessitats de la gent· després de cada elecció. En la mateixa línia, Bonet proposa crear “un tribunal d'habilitació nomenat pel consell nacional” que avaluï els candidats i doni resposta a la “sensació entre la gent de falta de rigor i de nivell dels polítics”. “La militància no es pot assabentar dels posicionaments pels diaris”, diu Bonet, que creu que cal establir “l' obligació dels càrrecs de visitar un mínim de dues vegades al mes les seccions locals”.

stats