Política 23/11/2011

Bono: "Per tornar a guanyar, hem d'apostar a l'alça per Espanya, i no apostar a la baixa, que són els territoris que integren Espanya"

El president del Congrés en funcions diu que el PSOE "no és un partit nacionalista" i demana prescindir del poder territorial a l'hora d'escollir nou líder

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president en funcions del Congrés, José Bono, ha advertit que "perquè el PSOE torni a guanyar, cal deixar de posar l'accent als territoris i fer-ho en les persones per sobre de les identitats territorials". "Crec que hem d'apostar a l'alça per Espanya, i no apostar a la baixa, que són els territoris que integren Espanya; per mi, aquesta és la clau, per damunt de qualsevol altra consideració", ha dit Bono.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono ha afirmat que "el PSOE no és un partit nacionalista", en un moment en què el partit busca relleu per a Rodríguez Zapatero i es debat entre fer unes primàries amb diversos candidats en igualtat de condicions o situar Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant. Ha alertat: "El meu partit no ha de competir amb els partits nacionalistes en aquest assumpte, perquè posar l'accent en les persones és el que pot, des el meu punt de vista, retornar-nos la importància electoral, numèrica, ideològica, que aquest partit ha tingut". Ha reblat que "per dir-ho en un to més col·loquial, crec que hem d'apostar a l'alça per Espanya, i no apostar a la baixa, que són els territoris que integren Espanya; per mi, aquesta és la clau, per damunt de qualsevol altra consideració".

Preguntat directament per si creu que cal apostar decididament perquè Rubalcaba lideri el partit, ha afirmat que no volia fer "un titular que seria com un desafiament".

stats