Política 22/09/2011

Bono es declara a "les antípodes" d'ERC i destaca la "cara amable" del nacionalisme de Duran

Bono es despedeix de la presidència del Congrés parlant bé de tothom i agraint a Zapatero que l'hagi deixat ocupar aquest càrrec

Miquel Codolar
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Congrés, José Bono, ha aprofitat l'últim ple de la legislatura per fer una valoració dels líders parlamentaris del Congrés. Del portaveu parlamentari de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit que "amb la seva cara el nacionalisme té sempre una cara amable". Dels diputats d'ERC Joan Ridao, Joan Tardà i Francesc Canet ha dit que s'endurà un "magífic record de les seves persones", tot i que està "a les antípodes pel que fa a la concepció d'Espanya". Ha destacat l'"honorabilitat personal inqüestionable", que ha qualificat d'"exemplar", del portaveu parlamentari d'IU, Gaspar Llamazares. També ha exposat que els diputats del grup mixt han sigut "els més ben tractats" pel que fa als temps i ha desitjat a la diputada de Na-Bai, que ha superat un càncer, "molta salut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha volgut mostrar el seu agraïment també al grup parlamentari popular i "especialment" al seu líder, Mariano Rajoy, amb qui diu que ha trobat "sempre una línia d'accés cordial que és just també reconèixer". Pel que fa al seu càrrec, ha afegit que la "inclinació cristiana" el fa pensar que "alguna vegada els últims podran ser els primers" i ha donat les gràcies als diputats per tolerar "les coses de Bono" i admetre'l "entre els bons", tot i que en algunes ocasions "potser no vaig fer reglamentàriament el que havia de fer". També ha agraït al grup parlamentari del PSOE la confiança que li han transmès i al president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "especialment que no et donen les gràcies, pel que hagis fet a favor d'Espanya". Ha acabat dient: "Gràcies a tots i espero que sàpiguen disculpar les meves faltes".

stats