Política 19/11/2019

Bono avala el govern de coalició i reclama "línies vermelles clares" a ERC i Podem

L'exministre avisa els republicans: "Poden facilitar l'executiu o anar a unes terceres eleccions"

Agències
2 min
Bono avala el govern de coalició i reclama "línies vermelles clares" a ERC i Podem

MadridL'exdirigent del PSOE José Bono ha ressaltat aquest dimarts que no veu un altre govern possible al proposat per Pedro Sánchez en coalició amb Podem i ha instat a formar govern "com més aviat millor", i ha insistit en posar "línies vermelles clares" a ERC i Podem. En declaracions a Onda Cero, Bono ha defensat l'executiu de coalició, tot i que ha reconegut el gir de Sánchez pel que fa a aquesta fórmula. "Només un idiota podria dir que Pedro Sánchez no ha canviat d'opinió", ha admès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, l'expresident del Congrés ha recalcat que s'han d'establir línies vermelles "molt clares" perquè "no hi hagi cap dubte" amb Podem ni tampoc amb ERC, "tant si s'absté com si facilita la investidura de Sánchez", atès que les dues formacions tindran influència en l'executiu.

En aquesta línia, ha deixat clar que els republicans tenen dues opcions: "Poden facilitar el govern de Sánchez o anar a unes terceres eleccions". Però ha volgut matisar que a Esquerra li han de deixar clar que no hi haurà cessions. "Perdin tota esperança que aquesta pretensió sediciosa que vostès tenen per donar suport al govern cotitzarà a l'alça", ha assenyalat.

Bono ha demanat a Podem que acabin amb les "trucades d'odi social", en les seves crítiques a empresaris com Florentino Pérez o Amancio Ortega. "L'odi social del comunisme estalinista se'l guarden vostès a casa seva, si els hi cap. Al govern no poden venir amb aquests romanços", ha advertit.

Recorda al PP el fracàs de les urnes

L'expresident de Castella-la Manxa també ha dirigit atacs al PP, de qui ha ironitzat que no és "un pa de pessic de canyella", en referència a la seva relació amb Vox i als seus casos de corrupció. Ha assegurat que els populars "fan una mica de fàstic". "Es posen importants perquè són el que són, com tots, que tenim coses dolentes i coses bones", ha manifestat, i ha demanat humilitat al PP, ja que no arriben "ni als 100 diputats" al Congrés.

Ha retret al PP les seves crítiques al govern espanyol sobre la crisi catalana, recordant-los que en l'etapa de Mariano Rajoy es va produir un referèndum il·legal. "Jo he sigut ministre de Defensa i del CNI, i si a mi em passen 3.000 urnes de plàstic il·legals pels meus nassos i no me n'assabento, que va ser el que li va passar al govern de Rajoy, jo me n'hauria anat", ha conclòs.

stats