Política 29/05/2014

Bono espera que l'auge de Podem no porti a la "radicalització" de l'esquerra

L'expresident del Congrés creu que el PSOE s'ha de situar "en l'àmplia franja de l'esquerra moderada que no genera odi social" cap als que no el voten

Efe
1 min
José Bono, en una imatge d'arxiu / ACN

ToledoL'expresident de Castella-la Manxa i del Congrés, José Bono, espera que l'auge de Podem en les eleccions al Parlament Europeu del passat diumenge "no condueixi a la radicalització de les opcions d'esquerra" perquè -considera- "no seria bo".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions aquest dijous a Ràdio Castella-la Manxa, Bono s'ha mostrat partidari que el PSOE se situï "en l'àmplia franja de l'esquerra moderada que no genera odi social" cap als que no el voten. Tot i que considera que el descens de vots dels socialistes s'ha de "corregir amb urgència", considera que el PSOE no s'ha de deixar afectar per l'ascens de Podem.

Sobre la formació liderada per Pablo Iglesias, l'expresident castellanomanxec ha dit que "no es pot menysprear aquest fenomen". Encara que ho veu com "com un grup molt radical des d'un punt de vista polític", ha deixat clar que no es pot titllar de "frikis" a les 1.2000.000 persones que l'han votat.

En aquest sentit, ha insistit que "Espanya hauria allunyar-se dels extrems que tantes males conseqüències ens han portat". Sobre el seu cap de llista, Pablo Iglesias, Bono ha reconegut que "aquest noi té qualitats, és molt capaç per comunicar els seus missatges". No obstant, ha assegurat que "darrere no hi ha un partit i probablement li resulti molt complicat mantenir el que ha aconseguit".

Les declaracions de Bono arriben un dia després que l'expresident espanyol Felipe González assegurés que seria "una catàstrofe" que quallés una "alternativa bolivariana" per a l'Estat com Podem.

stats