Política 12/12/2011

Bono confia en la innocència d'Urdangarin però reconeix que no li agrada "l'orina del malalt"

El president del Congrés ha sortit en defensa de la Corona i ha dit que "si algú està enfadat amb aquest assumpte és el rei"

Efe
1 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha dit aquest dilluns que aixeca la bandera de la presumpció d'innocència sobre el duc de Palma, Iñaki Urdangarin, però que no li agrada "l'orina del malalt". En declaracions a TVE, Bono s'ha referit així al comunicat emès aquest cap de setmana per Urdangarin en què lamenta profundament el perjudici que les informacions i comentaris sobre ell estan causant a la imatge de la seva família i de la Casa del Rei, en relació amb el cas Palma Arena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono disculpa el rei

Bono ha disculpat el silenci del rei respecte als negocis d'Urdangarin. Ha assegurat que "si algú està enfadat amb aquest assumpte és el rei", i ha comentat que pateix i li "fa mal que es perjudiqui el monarca, perquè no s'ho mereix".

En qualsevol cas, ha assegurat que Joan Carles "és llest, té bon olfacte i farà el que hagi de fer en defensa de la Corona, de la prefectura de l'Estat i dels espanyols". En la declaració, Bono ha dit d'Urdangarin que ha faltat a "una cosa tan òbvia" com reconèixer que "el que hagi fet, ho ha fet ell".

Li ha tret rellevància política

Ha explicat que si Urdangarin no estigués casat amb la infanta Cristina "no seria rellevant el que hagués fet des del punt de vista polític". No obstant això, el que és important, ha remarcat, és que "la Corona es basa en principis dinàstics i la dona d'Urdangarin està cridada a la successió".

Finalment, Bono s'ha mostrat partidari de "la màxima transparència" a la casa reial perquè ha assegurat que li consta que "el rei no té res a amagar". "No sé si el seu gendre, però el rei, no", ha reblat.

stats