Política 03/05/2011

Bono impedeix que Bildu faci una roda de premsa al Congrés

Martín Garitano, cap de llista de Bildu per Guipúscoa, no podrà entrar tot i haver estat convidat pels diputats d'ERC i ICV a una roda de premsa al Congrés. Bono ho ha exposat a la mesa del Congrés, on PSOE i PP han votat a favor del vet a Bildu mentre que CiU i PNB eren partidaris de deixar-lo entrar

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha decidit impedir l'accés a les dependències parlamentàries d'un dels membres de Bildu, que havia estat convidat per ERC i ICV a una roda de premsa per donar suport a la formació de la qual el Tribunal Suprem va anul·lar les candidatures electorals. Bono ha explicat que no deixa entrar el periodista del diari Gara i membre de Bildu Martín Garitano Larrañaga perquè si Bildu no té accés a les urnes, tampoc el poden tenir al Parlament els "independents" de les seves candidatures. Bono ha donat instruccions, segons explica la Presidència del Congrés en un comunicat, perquè "s'impedeixi l'entrada a les dependències de la cambra a l'independent anomenat Martín Garitano".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha sotmès el seu criteri a la mesa del Congrés, que ha ratificat la seva posició amb els vots majoritaris del PSOE i PP, enfront de CiU i PNB, que s'han oposat a vetar l'accés al candidat de Bildu. La roda de premsa, prevista per dos quarts d'una, s'ha impedit per considerar que es tractava d'un acte de "publicitat" d'una coalició que considera propera a Batasuna. L'entrada de Jon Abril d'Aralar, Peio Urizar i Ikane Badiola, d'AE, i Oskar Matute i Amaia Aguirreserobe, d'Alternatiba, sí que es permet, tot i que només podrien participar en la roda de premsa com a assistents. Davant el vet a l'entrada d'un membre independent de Bildu han comparegut davant els mitjans a fora del Congrés.

stats