Política 12/07/2011

José Bono: un altre president del Congrés amb problemes amb els "ous"

Un micròfon obert ha captat el seu comentari després d'equivocar-se dues vegades en anunciar una moció per sotmetre-la a votació. "'Estoy hasta los huevos'", ha dit cansat d'una llarguíssima sessió parlamentària. En la línia de "'manda huevos'" del popular Federico Trillo

Efe
1 min

"Estoy hasta los huevos ... estoy trastornao", s'ha sentit dir al president del Congrés, José Bono, a través d'un micro obert. S'acabava d'equivocar diverses vegades en anunciar una moció que s'havia de votar en el ple al final d'una llarguíssima sessió que s'ha acabat després de les deu de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expressió de Bono s'ha pogut sentir nítidament gràcies als micròfons situats a la Presidència i moltes periodistes s'han recordat del famós "manda huevos!" amb què l'abril de 1997, l'aleshores president del Congrés, Federico Trillo, va expressar el seu cansament per la complexa redacció d'una esmena parlamentària que s'havia de votar.

L'anècdota d'aquest dilluns, molt comentada a la sortida del ple per diputats i periodistes, ha passat quan Bono llegia el títol d'una moció del PP sobre morositat amb una esmena de CiU.

El president s'ha equivocat en presentar-la com una iniciativa ja votada anteriorment, però s'ha adonat del seu error, ha demanat perdó i ha rectificat després de comentar-ho breument amb la vicepresidenta primera, Teresa Cunillera.

Ha tornat a llegir l'enunciat i s'ha tornat a equivocar en confondre el grup de CiU amb un inexistent "grup català d'esquerres"; finalment ha pogut cridar a la votació.

Llavors, mentre els diputats, i ell mateix, premien els botons i les càmeres recollien una panoràmica de l'hemicicle, se l'ha sentit dir en veu baixa: "Estoy ya hasta los huevos" i de seguida un "estoy trastornao".

stats