Política 23/03/2019

Bonvehí no se sent qüestionat com a líder del PDECat: "No dimitiré"

Afirma que qui ha triat que Campuzano i Xuclà no repeteixin al Congrés és el mateix partit

Europa Press
2 min
David Bonvehí: "No som prous per a la unilateralitat continuada"

BarcelonaEl president del PDECat, David Bonvehí, ha assegurat que no se sent qüestionat al capdavant del partit després de la crisi oberta per la confecció de les llistes a les eleccions generals, i ha deixat clar que no dimitirà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No dimitiré, no em sento gens qüestionat. Tot el contrari. Totes les opcions i decisions que ha pres el partit s'han aprovat en els diferents òrgans. El partit surt reforçat", ha recalcat en una entrevista a Europa Press.

Segons Bonvehí, el partit surt reforçat perquè es presenta sota una "fórmula transversal" que és JxCat i perquè ha incorporat noms nous a les llistes, apostant així per nous lideratges en la formació.

"No es pot tenir present només la gent del PDECat que ja no és a les llistes. El PDECat mira cap al futur, crea nous lideratges i estarà ben present a JxCat", ha sostingut.

Xuclà i Campuzano

També ha advertit que no comparteix "la visió apocalíptica" que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s'hagi imposat en la negociació de les llistes, i defensa que el PDECat ha decidit els seus candidats i, per tant, que no repeteixin noms com Carles Campuzano i Jordi Xuclà.

Així, ha reivindicat que en les llistes al Congrés hi ha tots els candidats que van quedar primers en les primàries que van celebrar, destacant que Xuclà no les va guanyar i que Campuzano no es va presentar al procés: "Sí que va haver-hi un pronunciament a la seva comarca que consideraven que era una persona valuosa per continuar".

Sobre l'excoordinadora del PDECat, Marta Pascal, que sí que va guanyar les primàries a la seva comarca, la defineix com una persona de "molt valor i futur", però afegeix que van considerar que havia de seguir com a senadora per la seva bona feina.

Congrés de Diputats

A la pregunta sobre quin paper ha de jugar JxCat al Congrés, ha defensat que han de "fer política, fer política en clau catalana i intentar trobar una solució política" al conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya, la qual cosa inclou reivindicar el dret a l'autodeterminació.

"Intentarem desbloquejar el problema polític entre Catalunya i Espanya", ha destacat Bonvehí, després d'afegir que JxCat també ha de defensar els interessos dels catalans en totes les iniciatives que s'abordin a les Corts.

Després d'aspirar a repetir els vuit diputats que tenen actualment al Congrés, assegura que estan disposats a dialogar amb el PSOE i amb qui respecti els drets de Catalunya per trobar una sortida al conflicte.

"Sempre hem estat disposats al diàleg, a parlar amb el PSOE, amb tothom, per desbloquejar la relació Catalunya-Espanya. Seguim estant on érem quan negociàvem la tramitació dels pressupostos", ha asseverat.

Aquesta negociació no va fructificar pel rebuig del Govern a acceptar una taula de negociació amb la Generalitat amb la presència d'un interlocutor, ha recordat Bonvehí, que ha tornat a posar l'oferta sobre la taula: "No ha d'haver-hi vetos per trobar solucions".

stats