Política 18/04/2017

Bonvehí rectifica i afirma ara que no portarà la gravació a la fiscalia

Prefereix no judicialitzar el cas després de reflexionar els darrers dies amb familiars i amics, però demana a ERC que adopti "responsabilitats polítiques" amb els dos regidors de Manresa que podrien haver gravat la conversa

Ara
3 min
David Bonvehí, protagonista per unes polèmiques afirmacions.

BarcelonaDavid Bonvehí ha canviat d'opinió després de reflexionar amb familiars i amics i no portarà a la fiscalia la gravació publicada la setmana passada per Eldiario.es en la qual apuntava la possibilitat que el PDECat presentés un candidat autonomista en cas de "fracàs" del procés sobiranista. En una entrevista a RAC1, el coordinador d'organització del Partit Demòcrata ha explicat que renuncia a la via judicial, però ha demanat a ERC que adopti "responsabilitats polítiques" amb els dos regidors de Manresa que presumptament van gravar la conversa del 31 de març en un restaurant de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La veritat és que aquests dies he estat pensant molt jo mateix i amb la família, amics i també amb companys de partit, i ara he arribat a la conclusió que he decidit no anar a la Fiscalia", ha expressat. Ara bé, ha reiterat que no vol deixar que el cas es tanqui en fals. "M'agradaria arribar al final, però sense arribar als jutjats ni a la Fiscalia", ha subratllat. Per això ha reclamat a ERC que prengui mesures.

Per a Bonvehí, "el més greu" de la gravació és que "es gravi una persona sense saber-ho i que es treguin de context unes frases per menysprear una persona". "Continuo sense entendre per què s'ha fet, ha afegit. El coordinador d'organització del PDECat no té cap dubte que la gravació la van fer Mireia Estefanell i Pere Culell, regidora i exregidor de l'Ajuntament de Manresa, que van dinar al mateix restaurant que Bonvehí. "Ens van venir a saludar, però a mi em semblava que estaven a una certa distància i no ens escoltaven. Si no, no hauríem parlat com parlàvem", ha reconegut.

El dirigent del PDECat ha lamentat el "llarg silenci" d'aquestes dues persones, malgrat que en l'àudio se sentissin les seves veus. "El mateix Joan Tardà va dir que eren ells, els que parlaven a la gravació", ha recordat.

Malgrat que se l'hagi gravat en una reunió interna del partit, Bonvehí ha recalcat que ell continuarà expressant-se "amb la transparència i la claredat" amb la qual diu que s'expressa habitualment, però no ho tornarà a fer en un lloc públic: "Haurem de fer una reflexió interna i mantenir aquestes reunions en locals del partit".

Va pensar a deixar la política

"Sí, he pensat a apartar-me de la política i plegar", ha respost Bonvehí quan li han demanat directament per aquesta possibilitat. "Quan una persona és tan atacada i es dubta tant del seu independentisme, reflexiones i penses en moltes coses", ha indicat. En la seva opinió, és "il·lògic i increïble" que algú pugui pensar que ell i la nova generació del PDECat no estan compromesos amb la independència de Catalunya.

El fracàs del procés

Bonvehí ha fet seves les paraules que va expressar la setmana passada el conseller de Cultura, Santi Vila, i ha afirmat durant l'entrevista que "l'autonomisme ha mort". Ara bé, en la línia del que expressava en la conversa publicada per Eldiario.es, ha assenyalat que el procés sobiranista podria "fracassar", en cas que el Govern no pogués organitzar el referèndum d'autodeterminació. "No és la meva opció ni per a la qual treballo", ha subratllat.

En la conversa del 31 de març, el coordinador d'organització del PDECat apuntava que, en cas que el procés acabés sent un "desastre", s'haurien d'adaptar a la tessitura i, en unes hipotètiques eleccions autonòmiques, presentar un candidat "autonomista".

stats