Política 09/10/2019

Borràs, sobre l'actuació dels Mossos després de la sentència: "Han de garantir tots els drets, també el de manifestació"

Chacón diu que hi ha un "terme mitjà" entre una vaga "de vuit mesos" i no fer res després de la decisió del Tribunal Suprem

Ara
2 min
La diputada de JxCat Laura Borràs des de l'atri del Congrés.

BarcelonaLa portaveu de JxCat al Congrés de Diputats, Laura Borràs, ha insistit que la resposta a la sentència que donarà l'independentisme serà de caràcter pacífic. En aquest sentit, Borràs ha parlat sobre el paper que els Mossos d'Esquadra han de tenir davant les previsibles mobilitzacions que hi haurà a Catalunya un cop es conegui el veredicte del Tribunal Suprem. "Els Mossos han de garantir tots els drets de la ciutadania de Catalunya, també el dret a manifestació i concentració", ha afirmat en una entrevista a TVE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada de JxCat ha censurat les càrregues policials de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional durant el referèndum de l'1-O, el 2017. "Els únics drets que s'han vulnerat són els dels independentistes", ha afirmat. En aquest sentit, Borràs ha tornat a criticar el que considera un intent de l'Estat de vincular "independentisme amb violència" en el cas dels CDR. "L'única violència és la que han fet els cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya", ha defensat.

Chacón defensa un "terme mitjà" entre una vaga llarga i no fer res

Per la seva banda, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha evitat posicionar-se sobre la vaga general convocada per al dia 18 d'octubre com a resposta a la sentència de l'1-O, tot i que fa unes setmanes va mostrar-se contrària a aquest tipus d'accions. "No és que ens anestesiem en el nostre dia a dia, però hi ha matisos entre no fer res i fer vuit mesos de vaga. Hi ha un terme mitjà", ha afirmat. Ara bé, la consellera ha afegit: "Tothom és ben lliure de tenir la reacció que vulgui, és un dret i no podem fer com si no passés res". Chacón no ha volgut donar detalls sobre la resposta institucional que prepara el Govern per després de la sentència del Tribunal Suprem. "En el seu moment es veurà quina és la resposta, però serà alineada amb el Govern", ha explicat.

stats