Política 29/11/2018

Borràs sobre la contractació de l'ILC: "És legal i s'ha publicat al Portal de Transparència"

Reitera que el conseller d'Interior, Miquel Buch, no li va facilitar cap informació

Ara
2 min
Borràs sobre els contractes de l'ILC: "És legal i s'ha publicat al Portal de Transparència"

BarcelonaLa consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha reiterat aquest dijous sobre la investigació de contractes de la Institució dels Lletres Catalanes (ILC) quan ella la dirigia que "el que s'ha fet és absolutament legal i s'ha publicat al Portal de la Transparència, i l'ILC treballa amb tots els estàndards de qualitat". Els Mossos d'Esquadra investiguen la presumpta divisió de contractes per encarregar tres pàgines web sense concurs públic, que sumarien un valor de 45.550 euros i van ser encarregats a un antic col·laborador seu, segons consta al Portal de la Transparència de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb tota la contundència ho vaig dir i ho reitero", ha dit Borràs per subratllar la legalitat de la seva gestió, i ha reiterat que aquestes dades s'han extret del Portal de la Transparència i que s'hi pot veure quins contractes són i com s'han adjudicat, i que no hi ha cap procediment no ajustat al reglament. Ha insistit que si s'obté la informació d'aquesta web, "la resposta és clara, contundent i diàfana", ja que llavors vol dir que la informació ha passat tots els filtres que requereix el portal.

Sobre la petició de compareixença parlamentària per part de Cs, Borràs ha dit que els grups que l'han demanat tenen ganes contínuament que ella expliqui coses: "Les explico amb la màxima claredat i transparència". "Si he de venir a explicar el que estic explicant als mitjans i que tothom coneix, ho faré", ha afegit Borràs, que ha dit que anirà al Parlament a explicar el que calgui.

Preguntada sobre com va ser la conversa amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre la investigació de la ILC, ha dit: "Ni ell m'ha facilitat cap informació, perquè no la té, ni jo li he demanat una informació que ell no em pot donar". "Hi ha un secret de sumari, i per tant ell no m'ha facilitat cap informació perquè no la té, perquè no me la pot facilitar i perquè jo tampoc l'he demanat. Vull ser molt clara en aquest aspecte", ha dit Borràs.

També ha detallat que dimarts a primera hora del matí, quan la policia va entrar a les dependències de la conselleria de Cultura –l'ILC–, ella li va preguntar si eren els Mossos i que ell li va dir: "No ho sé. És una policia judicial. Això és la instrucció d'un jutge i hi ha secret de sumari". "Punt final de la informació que m'ha donat el conseller Buch, perquè no me n'ha donat una altra. No me la pot donar i jo tampoc la demanaré", ha sentenciat Borràs.

stats