Borràs: "És curiós que ERC sempre tingui tan present el que feia CiU. Potser volen assemblar-s'hi"

La portaveu de JxCat al Congrés defensa la unitat de l'independentisme "en tots els escenaris"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha posat en relleu les al·lusions a l'antiga CiU que sol fer ERC: "És curiós que sempre tinguin tan present el que feia CiU. Potser perquè volen assemblar-s'hi molt", ha comentat. En declaracions a Efe, Borràs ha volgut deixar clar que JxCat no representa la continuació de CiU: "No em preocupa gens el que hagi fet CiU. El moment que vivim ara és inèdit". En canvi, ha destacat les referències d'ERC a l'antiga CiU, després que en el debat d'investidura al Congrés els republicans optessin per l'abstenció malgrat que el president en funcions, Pedro Sánchez, va recalcar que era "a canvi de res".

La setmana passada, el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, va negar a Catalunya Ràdio que Esquerra estigui "tornant al vell autonomisme de CiU": "Nosaltres no hem plantejat el debat d'investidura a canvi de quatre competències autonòmiques, no hem anat al Congrés de Diputats a defensar facilitats per a determinades empreses de l'Íbex-35 o per millorar les condicions de les autopistes de peatge", va dir.

Segons Borràs, els republicans "s'haurien pogut abstenir també a la primera votació" en el debat d'investidura, però "van voler votar primer 'no' i després abstenció". Per contra, el 'no' de JxCat en totes dues votacions es fonamentava, ha argumentat, en l'"absolut immobilisme de Pedro Sánchez i la seva voluntat de considerar la qüestió catalana no com un problema de primera magnitud, sinó com una qüestió residual que té a veure amb un problema entre catalans".

Per a Borràs, "la moderació no és bona ni dolenta 'per se', cal veure què representa en termes d'eficàcia política". "Si algú pot demostrar-me que durant tot aquest temps de menyspreu i onada repressiva des de la moció de censura, tenir un comportament, segons es diu, 'moderat' ha estat millor, que ho intenti demostrar amb fets, perquè és bastant difícil veient els esdeveniments que han passat", ha afegit.

Borràs ha subratllat que "sempre" ha estat "partidària de la unitat" de l'independentisme "en tots els escenaris". "La unitat se li pot exigir a qui la rebutja, no a qui l'ofereix. Nosaltres hem estat sempre parlant de la unitat en tots els escenaris. Les problemàtiques que són derivades de la no unitat no existirien si anéssim junts", ha recalcat.

Més continguts de