Política 19/09/2019

Borràs creu que "seria millor" que els presos no es presentessin a les llistes del 10-N

La portaveu de JxCat creu que els presos "estaran a punt de ser inhabilitats"

Ara
2 min
Laura Borràs, durant l'entrevista a Ràdio 4 amb Gemma Nierga

BarcelonaLa portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha opinat en una entrevista a RN4 que "seria millor" que els presos polítics que van liderar les llistes de l'espai postconvergent en les últimes eleccions espanyoles (Jordi Sánchez a Barcelona, Jordi Turull a Lleida i Josep Rull a Tarragona) no formin part de la contesa electoral del 10 de novembre perquè "estaran a punt de ser inhabilitats" i pel context polític i judicial, amb la vista posada a la sentència del judici al Procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borràs ha remarcat que aquesta és la seva opinió personal i que respectarà la voluntat dels presos polítics. Amb tot, ha subratllat que encara no s'ha pogut reunir amb els líders independentistes empresonats i que, per tant, encara no sap quina és la seva decisió. Sí que ha ratificat que l'espai postconvergent es presentarà sota el paraigua de JxCat i que li agradaria que l'independentisme anés als pròxims comicis espanyols en una llista unitària.

Ara bé, hores més tard, Borràs a través de Twitter, ha matisat que "els hi correspon a ells decidir-ho" i que tindran "tot el seu suport".

"Sánchez no vol ser el president de les sentències"

La portaveu de JxCat també considera que Pedro Sánchez "no vol ser el president de les sentències", fet que, segons Borràs, ha influït en el bloqueig polític que ha portat Espanya a la repetició electoral. Tot i això, ha lamentat l'exconsellera, "tots els partits polítics espanyols voldran treure rèdit electoral de la sentència i la catalanofòbia".

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, també va responsabilitzar ahir en una entrevista a TV3 el PSOE de la repetició electoral i va assegurar que Sánchez "no vol llegir la realitat" i que "cada cop hi ha més vots independentistes". "Espanya serà ingovernable fins que no tingui una solució per a Catalunya. Qui vol menystenir Catalunya no se'n surt per governar a Espanya", va advertir la diputada independentista.

A més, Borràs també va qualificar el bloqueig polític que ha portat a la repetició d'eleccions de "vodevil" i va assegurar que aquesta incapacitat per arribar a un acord demostra el "tarannà" d'Espanya, que "no té una cultura democràtica de pactar".

stats