DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 07/12/2011

Borrell creu que "seria un horror" que només hi hagués un candidat a liderar el PSOE

Creu que el congrés del febrer és precipitat perquè no deixa espai a la reflexió que la situació requereix

Efe
1 min

MadridL'exministre Josep Borrell ha considerat avui que "seria un horror" que només hi hagués un candidat per optar a la secretaria general del PSOE al congrés federal de febrer, una cita organitzada de forma precipitada, segons la seva opinió, i sense deixar espai a la reflexió que la situació requereix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb ABC Punto Radio, el també president de l'Institut Universitari Europeu a Florència ha opinat que la debacle electoral del 20N precisa "una reflexió més profunda que la que es pot fer amb el torró pel mig". Però "s'ha optat per fer-ho ja, de pressa", amb l'argument que el programa electoral era suficient base programàtica, encara que, segons Borrell, "caldria prendre-s'ho amb més calma, perquè triar secretari general pot ser que no sigui el més important" .

Així, ha assenyalat que els socialistes haurien d'analitzar què ha passat i per què perquè el PSOE hagi tingut la seva major derrota electoral de la democràcia i de quina manera pot recuperar un discurs polític que ha gaudit d'un ampli suport popular en altres ocasions. "Primer veure el què i després el qui", ha resumit l'exministre, que ha confessat tenir un preferit per a la secretaria general, el nom es reserva a l'espera que els hipotètics aspirants facin pública la seva candidatura. De moment, a les travesses hi ha Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón.

stats