Bosch defensa a França la lluita contra les injustícies i reclama una "negociació política" a Sánchez

París inaugura un carrer dedicat a Neus Català

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, és a França des de dimecres, on ha mantingut diversos contactes institucionals. Aquest divendres ha participat en la inauguració d'una travessia a París dedicada a Neus Català, símbol de la lluita antifeixista. "La capital dels drets i les llibertats dedica un carrer a Neus Català, símbol de la lluita contra les injustícies", ha explicat en l'acte, al qual ha assistit l'alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo. 

El consell de l'Ajuntament de París va acordar al juliol passat dedicar una via pública a Neus Català per unanimitat de tots els grups polítics. La travessia és a l'encreuament entre el bulevard Charonne i el carrer Vignoles, a prop del cementiri de Père-Lachaise, al nord-est de la ciutat. 

El viatge de Bosch a França ha estat marcat per dues idees: intentar difondre la situació "d'injustícia" que viu Catalunya i demanar al govern espanyol que accepti una sortida política i dialogada al conflicte, i no judicial com l'actual. Dimecres el conseller es va reunir amb diversos dels senadors francesos que temps enrere van signar un manifest pel "respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya"

Una quarantena de senadors francesos signen una petició pel "respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya"

El senador del Partit Socialista Simon Sutour i el senador dels Republicans François Calvet van insistir en la necessitat que s'obri el diàleg entre el govern català i l'espanyol per trobar una solució a la qüestió catalana. "Posem tota la nostra força i voluntat perquè la Unió Europea exerceixi el seu rol i obri el diàleg", va dir Calvet. Després de la reunió, Bosch va exigir al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, "iniciar immediatament un procés de diàleg", i li va retreure no haver fet res fins ara per trobar una "sortida democràtica al conflicte". El conseller va insistir als senadors sobre la necessitat d'iniciar una "negociació política" entre la Generalitat i el govern espanyol per resoldre la situació de Catalunya. 

Després de veure's amb els senadors, el conseller també es va reunir amb alguns dels diputats de l'Assemblea Nacional francesa que a l mes de setembre van firmar una tribuna al setmanari Le Journal du Dimanche reclamant la fi de la "repressió" i de les "mesures arbitràries" contra els líders independentistes catalans empresonats i a l'exili. 

52 diputats francesos reclamen la fi de la "repressió" i les "mesures arbitràries" contra els independentistes