Política 17/07/2019

Bosch es compromet des de Nova York a mantenir la projecció internacional "faci el que faci" l'Estat

El conseller demana als catalans a l'exterior que facin "pinya" per defensar les llibertats

Acn
2 min
Bosch es compromet des de Nova York a mantenir la projecció internacional "faci el que faci" l'Estat

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, s'ha compromès davant la comunitat catalana de Nova York a mantenir la projecció internacional de Catalunya "faci el que faci" l'Estat. Bosch s'hi ha referit després de l'esclat de l'anomenat 'Borrellgate' durant una festa amb els catalans a Manhattan: "És legal, és legítim i és necessari perquè si no féssim aquesta feina no seríem competitius en un món global. Tenim l'obligació de fer-ho", ha etzibat el conseller.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta reivindicació arriba després que el govern espanyol hagi demanat al TSJC tancar cautelarment les delegacions de la Generalitat a Berlín, Londres i Ginebra al considerar que estan "al servei d'un projecte secessionista inconstitucional". L'escrit argumenta que l'activitat de les delegacions excedeix les competències de la Generalitat en matèria de relacions internacionals i que tenen una finalitat "inconstitucional com és la creació d'una estructura d'estat al servei d'un projecte de transició nacional de caràcter secessionista".

Durant la trobada, Bosch també ha demanat la implicació de la comunitat catalana a l'exterior i l'ha encoratjat a "fer pinya" per explicar a la societat americana que Catalunya "és un país optimista, alegre i treballador, i que vol prosperar en el terreny de la democràcia, els drets i les llibertats".

Bosch també s'ha compromès amb la comunitat catalana a continuar pressionant el govern espanyol perquè faciliti el vot exterior i aprofiti la tecnologia per permetre el vot digital: "La legislació està preparada i cal un acord polític perquè tiri endavant". Bosch assegura que l'interès de la societat és creixent i s'ha de treballar per garantir el dret de vot.

Durant l'acte, que ha reunit mig centenar de persones en un hotel de Manhattan, la delegada del Govern als EUA i el Canadà, Victòria Alsina, ha anunciat que el primer cap de setmana d'octubre, els dies 5 i 6, es farà a Washington la primera trobada de tota la comunitat catalana dels Estats Units i el Canadà.

stats