Política 07/10/2019

Bosch carrega contra Borrell i qualifica d'"inadmissible" l'últim recurs contra les delegacions de la Generalitat

El conseller d'Acció Exterior lloa la tasca dels representants del Govern a l'estranger

Ara
2 min
El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, en una trobada amb delegats del Govern a l'Exterior

BarcelonaDesprés que ahir el ministeri d'Exteriors presentés un recurs davant la sala contenciosa administrativa del TSJC contra la creació de les delegacions catalanes a l'Argentina, Tunísia i Mèxic, avui el conseller d'Acció Exterior es fa el desentès i anima a "seguir treballant en positiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada amb una desena de representants del Govern a l'exterior aquest dilluns al matí, el titular d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha qualificat d'"inadimissble" el recurs que ahir va impulsar la conselleria dirigida per Josep Borrell i ha defensat la tasca del seu departament. "No ens dediquem a malparlar de ningú", ha asseverat Bosch, que ha continuat: "No ens dediquem a desfer la feina de ningú, sinó a fer la nostra feina, que és estar presents al món i internacionalitzar el país".

Al mateix temps, el titular d'Acció Exterior ha instat els representants del Govern a l'Exterior a explicar que "hi ha persones que han passat dos anys en presó preventiva acusats de violència a través dels delictes de rebel·lió i sedició" quan això, va al·legar, "simplement no ha existit".

Així s'ha pronunciat Bosch en la segona trobada anual amb delegats de la Generalitat a l'estranger -la primera va ser a Brussel·les el darrer mes de juny- abans que es conegui la sentència del Tribunal Suprem al judici de l'1-O. Ha estat en aquest esdeveniment des d'on el conseller ha reiterat que després que s'aixequés l'aplicació del 155 a Catalunya, "no tan sols hem restituït la xarxa de delegacions a l'exterior, sinó que les estem expandint fins arribar a cobrir els cinc continents, tal com vam prometre". I és que l'obligació del Govern, ha defensat el conseller, és "internacionalitzar Catalunya".

Acció contra les delegacions

En el recurs presentat ahir, el ministeri d'Exteriors al·lega que l'activitat de les oficines de la Generalitat a l'estranger és "nociva per als interessos de l'Estat" i que tenen "un paper ben definit dins del pla secessionista". El text, a més, afirma que "es pot preveure" que les noves delegacions (l'Argentina, Tunísia i Mèxic) seguiran "una línia d'actuació similar". És per aquest motiu que Borrell demana la suspensió de l'execució dels decrets de creació per "evitar els prejudicis de difícil o impossible reparació a la imatge d'Espanya i a la política exterior que indubtablement es produiran des que entrin en funcionament".

I mentre Alfred Bosch es troba amb delegats del Govern a l'exterior, el titular d'Exteriors de l'estat espanyol s'enfronta a l'examen de tres hores a què el sotmetrà l'Eurocambra per poder liderar la diplomàcia europea i assumir el càrrec d'alt representant de la Unió Europea.

stats