Política 03/08/2011

Alfred Bosch: "Jo no aniré a Madrid a fer negocis"

El possible cap de llista dels republicans reconeix que "segurament seria més fàcil" si Ridao no es presenta com a candidat

Acn
2 min
Alfred Bosch ha encapçalat la consulta de Barcelona.

BarcelonaL'exportaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, assegura que afronta amb "humilitat i amb molta esperança" la possibilitat de ser el candidat d'ERC a les eleccions generals, després de ser proposat per la futura direcció del partit. En declaracions a l'ACN, Bosch ha manifestat que li agradaria que fos una candidatura "d'unitat, consens i renovació" amb l'objectiu de treballar per les llibertats de Catalunya. Davant de la possibilitat que Joan Ridao es presenti per ser cap de llista, Bosch ha admès que "seria més fàcil" que no ho fes tot i que ha recordat que "estem en un sistema democràtic". "No és una baralla ni una pugna, sinó un esforç col·lectiu per sumar el màxim de complicitats", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'historiador i escriptor Alfred Bosch ha explicat que ha decidit fer el salt a la política pels seus fills ja que vol que tinguin un món diferent a l'actual. I en aquest sentit, ha arribat a la conclusió que "per aconseguir aquestes coses en part s'ha de fer des de la política, també des del món civil però la política és essencial", ha afirmat.

Bosch vol aportar "humilitat i molta esperança" a una candidatura que li agradaria que fos "de renovació, ampliada i de consens" per treballar per a les llibertats de Catalunya i pel seu progrés nacional. Davant d'aquest nou repte, l'historiador ha assegurat que li desperta "molt respecte" entrar en el camp de la política i ha garantit que ho farà amb una "gran modèstia" perquè, segons ell, és l'única manera d'aprendre i fer alguna cosa útil.

Davant d'un possible escenari d'un govern espanyol del PP que podria tenir fins i tot majoria absoluta, Bosch li ha tret importància assegurant que si és diputat d'ERC no anirà a Madrid a "fer negocis" sinó a defensar la "causa democràtica i lliure" de Catalunya.

Respecte la intenció de l'actual secretari general d'ERC, Joan Ridao, de presentar-se per ser cap de llista i disputar-li la candidatura a Bosch, l'exportaveu de Barcelona Decideix ha manifestat que "cadascú farà el que li sembla" i ha remarcat que ell ha decidit fer el pas endavant perquè té el suport de les persones que lideraran ERC d'aquí uns mesos, Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Tot i reconèixer que "seria segurament més fàcil" que Ridao finalment decideixi no presentar candidatura i, per tant, evitar que el Consell Nacional d'ERC del setembre hagi de decidir entre els dos, Bosch ha recordat que "estem en un sistema democràtic" i, per tant, totes les persones que vulguin es poden presentar.

De totes manera, ha volgut treure ferro al debat intern d'ERC sobre qui ha d'encapçalar la candidatura d'ERC el pròxim 20-N. "No és una baralla ni una pugna no una batalla, sinó un esforç col·lectiu i la intenció és sumar-hi el màxim de complicitats com sigui possible" ha manifestat amb contundència.

stats