Política 19/09/2019

Bosch, sobre si els presos lideraran la llista d'ERC: "Tenen el dret a presentar-se i a decidir no fer-ho"

Acusa Pedro Sánchez d'"irresponsable" per "posar per davant els interessos personals"

Acn
1 min
Declaracions del conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, Alfred Bosch, des d'Uruguai.

Montevideo (Uruguai)El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha considerat aquest dijous que han de ser els mateixos presos els que diguin si volen encapçalar les llistes de cara a les eleccions espanyoles del 10-N. "Tenen el dret a presentar-se i a decidir no fer-ho", ha dit Bosch en declaracions a l'ACN des de Montevideo (Uruguai), on és de viatge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller també ha remarcat que el "primer" que cal fer és "atendre les raons" que tinguin els presos, ja sigui per decidir presentar-se o per no fer-ho. Per a Bosch, els presos tenen "tot el dret a presentar-se", així com els votants també tenen "tot el dret a escollir qui es presenta". "No he parlat amb ells i no sé quina és la seva posició", ha remarcat el conseller, que ha afegit que no té constància que ningú d'ERC hagi tractat aquesta qüestió ni amb Oriol Junqueras ni amb Raül Romeva.

Sobre la convocatòria electoral, Bosch ha acusat el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, d'"irresponsable" per "posar per davant" els "interessos personals i electorals" i no "el diàleg amb altres forces".

Bosch és membre d'ERC, partit que en les últimes eleccions generals va concórrer amb dos presos polítics a les llistes: Oriol Junqueras va liderar la candidatura al Congrés i Raül Romeva va fer-ho a la del Senat.

stats