Política 23/01/2012

Botella i Aguirre faran front comú perquè el 'Las Vegas' d'Europa vagi a Madrid

La comunitat es disputa amb Catalunya la ubicació del macrocomplex d'oci. L'alcaldessa i la presidenta es mostren disposades a canviar les lleis per satisfer els inversors

Efe
2 min
Aguirre i Botella durant la reunió / EFE

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i l'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, han acordat avui impulsar mesures perquè totes les administracions aconsegueixin tirar endavant a la regió el macrocomplex d'oci que crearia 200.000 llocs de treball i que seria "un raig de llum en l'opacitat" de la crisi. La regió competeix amb Catalunya per allotjar aquest negoci.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera trobada oficial des que Ana Botella va accedir a l'alcaldia, Aguirre i Botella han decidit unir posicions perquè la Comunitat, l'Ajuntament, el govern central i el grup inversor nord-americà interessat a desenvolupar la gran ciutat de l'oci a l'Estat espanyol executin el projecte, ja sigui a la capital o al municipi d'Alcorcón, i sempre d'acord amb la legalitat.

Es tractaria, ha explicat la presidenta, de donar facilitats al grup inversor nord-americà perquè siguin ells qui diguin "com els agradaria" que es portés a terme el complex, "sense posar-los dificultats", i fins i tot "canviant la normativa que s'hagi de canviar, sempre d'acord amb els nostres principis ", ha indicat.

"Aquest és un projecte que és de les tres administracions o no és", ha sentenciat Botella, que coincideix amb Aguirre que cal lluitar per aquesta idea, encara que calgui fer "modificacions legals" i sempre per acabar amb la crisi, amb els 5,3 milions d'aturats i amb previsions de decreixement econòmic.

A més, la presidenta i l'alcaldessa han decidit col·laborar perquè les administracions que presideixen siguin "al més eficaces i barates possible" per als ciutadans, per això tractaran d'evitar duplicitats i repartir competències en assumptes com la sanitat o els serveis socials i culturals.

Així mateix, han apostat per l'alliberament d'horaris comercials i per l'ajuda als emprenedors mitjançant l'eliminació de traves burocràtiques que facilitin l'obertura de nous negocis.

stats