Política 10/05/2019

Bou aposta per "repatriar" els 'menes' "en tots els casos en què sigui possible"

Des d'un edifici en què n'hi havia un, el candidat del PP defensa que la Guàrdia Urbana pugui tancar els narcopisos sense ordre judicial

Mireia Esteve
2 min
Bou aposta per "repatriar" els 'menes' "en tots els casos en què sigui possible"

BarcelonaJosep Bou vol fer de la seguretat l’eix principal de la seva campanya i ha triat el barri del Raval de Barcelona per evidenciar-ho. El candidat del PP a l’alcaldia de la capital catalana ha presentat els narcopisos i els menors estrangers no acompanyats ('menes') com dos dels problemes a resoldre per millorar la seguretat de la ciutat. "Hem d’intentar repatriar-los [els 'menes'], en tots els casos en què sigui possible; ho hem de fer perquè rebin l’educació dels seus pares", ha dit Bou. "Estan desarrelats de les seves famílies", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al candidat popular, aquests joves "són un problema per a nosaltres i per a ells, perquè estan sense companyia i no tenen la influència dels seus pares ni tampoc reben la seva educació". Quan no sigui possible repatriar-los –no ha explicat quins són aquests casos–, Bou ha proposat crear un cens "per saber on són, què fan i què es pot fer". "Com que no tenen responsabilitats ni prejudicis, els és igual fer un tomb com estar asseguts en una comissaria. A nosaltres ens preocuparia molt, perquè hem de treballar i fer coses", ha afirmat.

Bou s’ha passejat per alguns carrers del barri del Raval per denunciar els narcopisos que hi ha, sobretot, en aquesta zona. De fet, ho ha fet entrant en un edifici on la policia va tancar un narcopís fa poc i que, segons ha explicat, ell havia visitat feia uns dies. Des de les escales de l’edifici ha reivindicat la tasca de la Guàrdia Urbana –de la qual ha dit que cal "reforçar-la moralment" i també destinar-hi més efectius– i ha defensat que aquest cos policial, quan detecti un narcopis, "hi entri, detingui les persones que hi hagi dins i les passi a disposició judicial". Per a Bou, només s’hauria d’esperar una ordre judicial per entrar en aquests pisos en els casos que estiguin sota una investigació judicial.

stats