Política 13/05/2019

Bou obre la porta a deixar l’Ajuntament si el PP queda "en una situació feble" el 26 de maig

El candidat popular creu que el partit no ha de virar cap al centre, però "ha d'explicar millor" els seus principis

Ara
3 min
"Barcelona lliure": el lema de campanya del PP a Barcelona

BarcelonaEl candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha obert la porta aquest matí a deixar l’Ajuntament si la seva candidatura queda "en una situació feble" el 26 de maig. "Si estic en una situació feble i no hi pinto res, ¿haig d’estar quatre anys mortificat? ¿Que només pugui parlar cada 20 dies?", s’ha qüestionat en una entrevista a TV3. Ara bé, Bou ha assegurat que si pot "fer coses amb l’oposició, perquè és capaç i ferma", o té la clau de "la governabilitat", es quedarà al consistori barceloní. L'última enquesta del CIS atorgava al PP entre 2 i 3 regidors, una xifra similar a l'actual – actualment els populars tenen tres cadires. "La meva vida la vull cremar com em doni la gana", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero tenir alguna cosa a dir, però i si em quedo en un racó tot sol?", ha dit després en declaracions als mitjans de comunicació. El candidat popular ha recordat que assumirà tota la responsabilitat si els resultats electorals no són positius, però s'ha mostrat convençut que el PP traurà "uns quants regidors". "Jo tinc un compromís amb Pablo Casado i ell amb mi [...]. Si la lleialtat a la meva persona desapareix, jo me’n vaig automàticament", ha dit. De fet, Bou s’ha presentat com un home de "lleialtats" perquè tot i que no és del PP, assegura que no renuncia a les seves sigles, com sí que ha fet, per exemple, el candidat per Badalona, Xavier García Albiol: "És una estratègia que no comparteixo".

Josep Bou ha admès que el PP català passa per una situació crítica, però no és partidari de fer virar el partit cap al centre. "Li vaig dir a Pablo Casado que el PP no havia de variar l’arrel ni els principis ni valors que té, però potser calia explicar-ho millor i canviar d’estratègia", ha explicat. "Un partit de dretes ha d’intentar eixamplar la base i si fem polítiques d’esquerres ens pot anar bé", ha afirmat. En aquest sentit, Bou ha explicat que amb els dos únics candidats amb qui pactaria després del 26-M és amb el candidat del PSC, Jaume Collboni, i amb Manuel Valls, que té el suport de Ciutadans.

El candidat popular també s'ha referit a les causes que van portar a la debacle del 28-A i ha apuntat a la fragmentació del vot de la dreta com a principal factor. En aquest sentit, ha apuntat directament a Vox. "Hem parlat massa de Vox. La seva participació el 28-A el que ha fet ha sigut perjudicar el PP, que ha quedat afeblit per aquesta qüestió", ha assegurat.

Demana "100 milions d’euros" a l'Estat per al transport metropolità

Aquest matí, a més, Josep Bou també ha fet una petició per millorar la situació del transpot públic. L'alcaldable popular ha demanat a l'Estat una aportació de "100 milions d’euros" per al transport metropolità de Barcelona. "De moment, hem d’apedaçar Barcelona", ha dit, després de censurar la gestió que ha fet el govern d’Ada Colau del transport públic.

En aquest sentit, Bou ha assegurat que si arriba a l’alcaldia de Barcelona abaixarà el preu del transport públic: "No pot ser que els preus es disparin tant quan estan controlats per una entitat pública. Si el PP mana, serà popular de debò i abaixarem els preus". Per Bou, no pot ser que un bitllet de transport públic sigui més car que una barra de pa. D’altra banda, el candidat popular també aposta perquè la T-16 sigui vàlida fins als 18 anys.

Tot plegat, Bou ho ha dit davant l’estació de metro de Zona Universitària, on ha fet una part del trajecte de la L9. "Colau ha pressionat poc i malament a la Generalitat perquè acabi la L9", ha retret. En aquest sentit, el candidat popular ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que deixi d’invertir en "ambaixades imaginàries d’una república fictícia i acabi la L9 d’una vegada".

stats