Política 17/05/2019

Bou insisteix que si la policia hagués portat "armes llargues" s'hauria evitat el 17-A i en responsabilitza Colau

El candidat popular torna a negar que hagués estat afiliat a Fuerza Nueva, tot i els nous documents que el vinculen

Ara
3 min
Bou aposta per "repatriar" els 'menes' "en tots els casos en què sigui possible"

Barcelona"Tots tenim una responsabilitat, ella també". Josep Bou ha apuntat, així, a la responsabilitat que, segons el candidat del PP per Barcelona, va tenir l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per evitar els atemptats del 17 d'agost del 2017 a la Rambla de la capital catalana. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Bou ha insistit que si la policia que hi havia als carrers de Barcelona en el moment dels fets hagués portat "armes llargues", s'haurien evitat els atemptats. "Estaven avisats que podia passar alguna cosa. Si s'hagués actuat d'una altra manera, s'haurien pogut evitar", ha recordat Bou. Per això, responsabilitza l'alcaldessa de Barcelona de no haver treballat prou per evitar el 17-A.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Bou aposta perquè persones que formen part de l'exèrcit puguin incorporar-se als cossos policials per dedicar-se a la lluita antiterrorista. "Jo recordo que, quan era a la Brigada Paracaigudista, això s'havia fet, i feien una lluita antiterrorista espectacular", ha afirmat. El candidat popular ha reiterat diverses vegades en campanya que és partidari d'augmentar la presència policial als carrers de Barcelona en forma de binomis policials i, si convé, també amb la instal·lació de càmeres, per tal de millorar la seguretat de la ciutat. Aquest és l'eix principal de la seva campanya i ha criticat la gestió que n'ha fet Colau per lluitar, per exemple, contra els narcopisos o els pisos ocupats.

Torna a negar la seva afiliació a Fuerza Nueva

D’altra banda, durant l'entrevista Bou ha tornat a negar que formés part de la formació feixista Fuerza Nueva, després que aquest divendres ‘Tot Barcelona’ hagi publicat nous documents que acreditarien que el candidat del PP va oferir els seus coneixements d’escalada i paracaigudisme a la formació i on també apareix la seva fitxa d'afiliació. "No és autèntic, està totalment falsificat, és un muntatge", ha afirmat Bou, que ha tornat a explicar que ell només va formar part de l’OJE, l’Organització Juvenil Espanyola, que formava part del règim franquista. De tota manera, Bou ha tancat la porta a denunciar aquests fets. "No perdré ni un minut", ha dit.

Josep Bou creu que tot plegat només pretén "perjudicar-lo" de cara a les eleccions del 26 de maig. De fet, el candidat popular també ha parlat de les seves expectatives de cara a les eleccions de la setmana que ve. Creu que si el 26 de maig treu tres regidors "serà una derrota". De fet, aquest és el total de regidors que els populars tenen a hores d’ara al consistori barceloní i el que bona part de les últimes enquestes els atorguen per a les eleccions de la setmana que ve (fa uns mesos, les enquestes deixaven fora de l’Ajuntament el PP). De tota manera, Bou diu que "no estaria content" si tragués aquests resultats, però que si n’aconseguís entre quatre i cinc "seria una victòria". En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldable ha reiterat que la seva aposta és pactar amb partits de "l’arc constitucionalista" per evitar que "Barcelona no caigués en mans del Procés".

Sobre els manters: "Si delinqueixen, al segon delicte, expulsats"

Aquest matí, Josep Bou també s’ha plantat davant del Museu d’Història de Catalunya –una zona que ha qualificat de "galeries Colau"– per denunciar la venda ambulant i desgranar les seves propostes per fer-hi front. Bou creu que primer s’ha de saber l’origen dels productes que es venen, "decomissar els que no tenen trànsit legal" i que la Generalitat es faci càrrec dels manters. Però, sobretot, per al candidat popular és necessari evitar "l’efecte crida" que creu que fa el govern d’Ada Colau: "Hem passat de 400 a 2.000 manters".

Bou ha assegurat que no és partidari "d’expulsar" els manters, sinó de buscar-los "una sortida" i integrar-los. "S'han de poder guanyar un sou dignament", ha afirmat. Ara bé, no ha detallat com ni de quina manera aconseguiria aquesta fita i ha avisat que si delinqueixen, "al segon delicte, expulsats". L’alcaldable s’ha sumat a la tesi que defensa el líder del PP a tot l’Estat, Pablo Casado, de solucionar el problema en els països d’origen.

stats