CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 05/04/2011

C’s a Bozal: “Ara ja només falta que es canviï el cognom i es faci dir morrió”

El portaveu de C’s considera que el fet que la consellera hagi votat és un cas “digne d’estudi”. Pel PP, la de Bozal i Mases una actitud "irresponsable". Alfons López Tena li torna a retreure a la consellera que actués contra les consultes quan era advocada de l'Estat.

M.colomer
2 min

BARCELONAQue la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, hagi votat de manera anticipada a la consulta d'independència del 10-A ha sorprès a més d'un a qui ha agafat a contrapeu. És el cas del portaveu de C’s i diputat, Jordi Cañas, que ha etzibat que a la consellera "només li falta canviar-se el cognom i fer-se dir morrió". Per Cañas, Bozal -que quan era advocada de l'Estat va actuar contra les consultes instada per C's- és "un gir copernicà digne d'estudi científic". "Això només passa a Catalunya, lloc miraculós on l'aigua es transforma en vi i els autonomistes en independentistes", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al marge de Cañas, també s'ha referit al vot de Bozal el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, que ha deplorat l'actitud tant de Bozal -"deu haver vist la llum", ha dit de Bozal, el nomenament de la qual van celebrar a bombo i plateret- com del mateix Artur Mas, a qui ha acusat d"irresponsable", perquè no creuen en un president i consellers "a temps parcial". Per ell, un president “quan actua, faci el que faci -excepte quan és a casa tancat- ho fa com a president i no es pot desvincular del càrrec”. És més, ha considerat que és “perjudicial des del punt de vista institucional que el president promogui actituds de confrontació entre Catalunya i Espanya", més encara tenint en compte que, per ells, el president de la Generalitat és el “representant de l’Estat espanyol a Catalunya”.

En un altre sentit, el diputat no adscrit Joan Laporta, que creu que tant ella com el president Artur Mas i l'expresident Jordi Pujol participen de la consulta "d'amagat, com si fos un crim". El diputat de Solidaritat Alfons López Tena ha retret a Bozal que ara hagi votat quan temps enrere va considerar que participar de la consulta era com "participar en un funeral per terroristes etarres".

"En aquesta matèria no apel·laria a l'ajuda de Déu sinó a la de Sant Tomàs i posem la mà a la llaga i si toquem la carn i la sang sabrem que Crist ha ressuscitat", ha ironitzat Tena, que ha posat en dubte que Bozal hagi votat realment. Fins i tot la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors camats, ha considerat que el cas de Bozal amb les consultes "frega el ridícul". Però el cas és que mentre la consellera ha exercit el seu dret a vot, el president d'ICV-EUiA, Joan Herrera, no hi vol participar. En resum, el vot de Bozal ha descol·locat a la transversalitat de la bancada del Parlament.

stats