NOU GOVERN
Política 31/12/2010

Fernández Bozal avisa que la prioritat no és refer l'Estatut retallat, sinó l'austeritat

La consellera de Justícia reconeix que no ha situat entre les seves prioritats la recuperació del Consell de la Justícia de Catalunya que va vetar el Constitucional. "El primer objectiu és l'austeritat i garantir els serveis que el meu departament ha de donar, és a dir justícia i política penitenciària"

Marc Colomer
1 min

BarcelonaEn declaracioons a Catalunya Ràdio, Pilar Fernández Bozal ha reaccionat amb "tranquil·litat" a les crítiques davant la seva actuació com a advocada de l'Estat contra la consulta sobiranista d'Arenys de Munt i després que Solidaritat Catalana ja en demanés la reprovació abans que assumís el càrrec. En aquest sentit, ha afirmat que la seva carrera professional és "molt llarga" i ha "viscut coses de tot tipus". "Aquesta és una més. No m'he d'espantar, no passa res", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, ha dit que "intentarà" sentir-se còmoda en un Govern que ja ha dit que vol modificar la llei de consultes perquè la Generalitat pugui convocar consultes no referendàries de la seva competència sense haver de demanar permís a Madrid. Això sí, ha advertit que "el més important és aplicar el dret". "Tenim un estat de dret que és el que hem de defensar. Si podem encaixar totes les peces sense que hi hagi problemes i conflictes, ho intentarem".

La nova consellera de Justícia ha reconegut que el seu primer objectiu no és recuperar les competències retallades pel Tribunal Constitucional, com el Consell de la Justícia de Catalunya, sinó que "el primer objectiu és l'austeritat i garantir els serveis" del seu departament, justícia i política penitenciària. En qualsevol cas, s'ha limitat a dir que estudiarà amb "els experts que calgui" l'eventual recuperació de competències vetades pel TC.

stats