En breu
Política 09/06/2012

El cas Brugal segueix esquitxant alcaldes i regidors del PP alacantí

2 min
El cas Brugal segueix esquitxant alcaldes i regidors del PP alacantí

La minuciosa i exhaustiva instrucció del cas Brugal segueix sumant nous imputats. I ho fa amb gairebé una trentena de citacions judicials de persones relacionades amb l'adjudicació del concurs de recollida de residus sòlids urbans al municipi d'Oriola. Entre les 29 persones imputades pel jutjat de primera instància número 3 destaca la presència de l'exalcaldessa i diputada provincial Mónica Lorente i la dels exalcaldes José Manuel Medina i Francisco García Ortuño.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutge ha acordat citar com imputada Lorente, ja que els informes de la policia i la fiscalia li atribueixen la comissió d'uns suposats delictes de prevaricació, revelació de secret o informació privilegiada, activitats prohibides a autoritats, tràfic d'influències i frau, durant el procés d'adjudicació de la contracta. La magistrada també ha sol·licitat informació a l'actual alcalde de la localitat alacantina sobre l'expedient administratiu del concurs d'adjudicació, així com un informe amb la relació de pagaments efectuats entre el 2003 i el 2010 a les empreses Colsur SL i Proambiente SL. A més, sol·licita al PP local els llibres de comptes en què constin les despeses realitzades durant la campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques del maig del 2007.

També estan imputats per la seva presumpta participació en els fets, "bé de manera directa, bé de manera col·lateral, executant actes d'un pla preconcebut" -segons recull la interlocutòria de la jutge-, diversos regidors populars d'Oriola, el coordinador de la campanya electoral del 2007 i el germà de la mateixa Lorente.

Una altra de les investigacions que també esquitxen el govern valencià es va saldar amb la imputació de cinc noves persones. Tots són empresaris que van prestar declaració dijous a la matinada en el marc de la instrucció del cas sobre el presumpte desviament de fons destinats a cooperació. En aquesta causa estan imputats també exmembres de l'administració valenciana -cessats arran la seva imputació-, com l'exdirector general d'Integració i Cooperació, Josep Maria Felip, i l'exsubsecretari de Sanitat, Alexandre Catalá.

stats