Política 26/05/2014

Brussel·les afirma que la UE "escolta" els resultats electorals a Catalunya

La portaveu comunitària rebutja entrar "en cap resultat nacional" però subratlla que "s'ha de fer molta reflexió per part de tots els líders europeus i nacionals"

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) ha assegurat que la UE "escolta" els resultats electorals de Catalunya, però ha evitat fer comentaris en clau nacional perquè considera que no és el seu paper i encara queda molt per reflexionar després dels comicis de diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La UE escolta molt i la UE són tots els estats membres, així com les institucions europees", ha assenyalat avui la portaveu comunitària Pia Arenkilde, en ser qüestionada en la roda de premsa diària de la CE sobre els resultats electorals a Catalunya.

"No entraré en cap resultat nacional en la nostra resposta d'avui. Aquest no és el nostre paper aquí", ha afirmat Arenkilde.

Resultats que contrasten

La portaveu comunitària sí que reconeix que el resultat de Catalunya contrasta amb la pujada de les formacions euroescèptiques a França i el Regne Unit, però ha atribuït les diferències a "la barreja de la política paneuropea amb les agendes nacionals".

"S'ha de fer molta reflexió per part de tots els líders europeus i nacionals", ha remarcat. I ha afegit que els líders hauran de reunir-se i "definir el camí per seguir endavant a la Unió".

Arenkilde ha considerat que les preocupacions d'aquells que han volgut utilitzar el vot de protesta o no votar es gestionen millor a través d'"accions polítiques decisives per al creixement i el treball i a través d'un veritable debat democràtic".

stats