Buch treu ferro als canvis en la cúpula dels Mossos: "El cos està despolititzat"

El conseller d'Interior justifica el nomenament de Sallent per fer "un salt endavant"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha justificat el nomenament d’Eduard Sallent com a nou cap dels Mossos en substitució de Miquel Esquius per obrir una nova etapa després de l’aplicació del 155, i ha descartat qualsevol afinitat política en el nomenament de Sallent. "El cos policial està despolititzat tot i que alguns partits de l’oposició diguin falsedats", ha criticat el conseller.

"Esquius ha reordenat el cos i li agraeixo la feina, però ara necessitàvem un perfil diferent i Sallent compleix aquests requisits", ha remarcat sense especificar quin nou rol jugarà el comissari en cap. "El relleu potser ha agafat per sorpresa la gent, però ara afrontem un nou moment i hem de fer un salt endavant", ha afegit en una entrevista a 'Els matins' de TV3.

Sobre l’excomissari en cap, Josep-Lluís Trapero, Buch ha explicat que "està fent una feina interna" després de ser apartat de la cúpula fruit del 155, i no ha volgut comentar les declaracions que va fer durant el judici al Tribunal Suprem desvinculant-se del Procés. "No entrarem en cap cas a valorar la seva declaració", s'ha limitat a dir. Sobre les denúncies que afronten alguns agents pel seu paper en l'1-O, Buch ha explicat: "Hi ha 74 comissaris denunciats per l’1-O i esperem que s’arxivin totes les causes".

Més continguts de