Política 10/10/2018

Buch compareixerà el 17 d'octubre al Parlament per les últimes actuacions policials

Donarà explicacions sobre l'operatiu del 29 de setembre i de l'1 d'octubre a petició pròpia

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Miquel Buch, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, compareixerà el dimecres 17 d'octubre a la Comissió d'Interior del Parlament a petició pròpia per donar explicacions després dels incidents del 29 de setembre i del primer aniversari de l'1-O. El president de la Generalitat, Quim Torra, ja va anunciar-ho, sense precisar la data, durant el debat de política general al Parlament, quan va assegurar que el Govern ha de fer autocrítica sobre el que va passar. "Més intel·ligència política per a tots; i nosaltres, els primers", va dir en al·lusió al seu executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'endemà de les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra els grups parlamentaris del PSC i els comuns ja van registrar una petició de compareixença del conseller Buch davant de la comissió d'interior del Parlament.

Després dels fets de l'1 d'octubre, el director general de la policia catalana, Andreu Martínez, ja va comparèixer davant dels mitjans de comunicació i va defensar que el dispositiu era l'adequat, que es va garantir la seguretat en tot moment i que l'ús d'unitats de seguretat ciutadana formava part de la previsió. També va indicar que s'havia esperat per carregar contra els manifestants fins a constatar que tenien intenció d'irrompre a la cambra catalana, i va precisar que quan es van produir els incidents els CDR ja havien desconvocat.

stats