Política 11/06/2019

Budó critica l'"operació d'estat" a Barcelona i parla d'"autonomia local" en el pacte a l'Ajuntament de Tarragona

Lamenta les negociacions per evitar que hi hagi un alcalde independentista a la capital catalana

Aleix Moldes
1 min
La portaveu del Govern, Meritxell Budó

BarcelonaLa decisió del plenari dels comuns de presentar Ada Colau com a alcaldessa en la votació del 15 de juny, les negociacions obertes entre BComú i el PSC per arribar a un pacte de govern i la predisposició de Manuel Valls de votar la investidura de Colau formen part, segons la portaveu del Govern, Meritxell Budó, d'una "operació d'estat" per evitar que hi hagi un alcalde independentista a Barcelona. En canvi, els pacte a Tarragona entre ERC, JxCat i, des d'aquest dilluns, els comuns per investir el republicà Pau Ricomà i expulsar de l'alcaldia el socialista Josep Fèlix Ballesteros, forma part de "l'autonomia local" dels partits. "La Generalitat no té res a veure amb els pactes postelectorals", ha subratllat tot seguit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Budó ha manifestat que és partidària de respectar que governi la força més votada, tot i que no ha negat la "legitimitat" de Colau d'aconseguir els suports per continuar sent alcaldessa. Ara bé, ha insistit que les negociacions perquè revalidi el seu càrrec formen part d'una "operació d'estat". "Barcelona és la capital de Catalunya i el pes que hi hagi o no un govern independentista és diferent [del de Tarragona]", ha dit, tot insistint en l'autonomia local arreu del país.

No ha volgut, però, reiterar la "resposta de país" que proposava diumenge en una entrevista a El Punt Avui per reaccionar al nomenament de Colau com a alcaldessa. "Vaig fer les declaracions com a dirigent d'un partit polític i soc aquí en nom del Govern", s'ha limitat a respondre des del faristol de la sala de premsa de la Generalitat.

stats