Política 30/07/2019

Budó veu "urgent" l'entesa entre PSOE i Podem per la "necessitat d'un govern estable" que encari el diàleg amb Catalunya

La portaveu assegura que el Govern no preveu unes eleccions com a resposta a la sentència: "La resposta de país va més enllà d'unes eleccions"

Acn
2 min
La portaveu, Meritxell Budó, ahir a la roda de premsa posterior al consell de govern.

BarcelonaLa portaveu del Govern, Meritxell Budó, considera que és "urgent" que PSOE i Podem s'entenguin perquè Catalunya necessita "un govern estable" que iniciï un diàleg. En una entrevista a RNE, Budó ha criticat aquest dimarts que el PSOE estigui "segrestat pels partits del 155", una circumstància que "no facilita l'entesa necessària per arribar a un govern amb Unides Podem, que és necessari i urgent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu ha explicat que JxCat estava disposat a abstenir-se, o fins i tot a votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez, si s'acordava una coalició amb la formació lila, i considera que "qui ha dit que no al pacte és Sánchez, i a qui li toca replantejar el posicionament no és tant a JxCat com al PSOE". A propòsit de si en cas de diàleg aquest 'no' de JxCat a la investidura de Sánchez podria variar, Budó ha expressat que des del Govern s'han mostrat sempre "disposats al diàleg", "parlant de tot".

En clau catalana, ha afirmat que el Govern no preveu unes eleccions com a resposta a la sentència. "Canviar el Govern, això és una resposta a la sentència? Per a fer què?", ha dubtat la consellera de Presidència, que ha recordat que el president, Quim Torra, continua la roda de contactes amb partits i societat civil per a buscar la "unitat estratègica" que doni resposta a la sentència.

Després que el Govern s'hagi mostrat determinat a presentar els pressupostos de l'any vinent a la tardor, Budó ha afirmat que l'executiu té una voluntat clara de seure amb diferents formacions polítiques, entre les quals el PSC i els comuns.

Hores abans que es produeixi una trobada entre Torra i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Budó ha explicat que aquesta nova etapa és de "normalitat política" i que en la reunió d'aquest dimarts s'abordaran qüestions sobre l'habitatge, les polítiques mediambientals o qüestions estratègiques de ciutat, que també ho són pel país.

stats