Política 14/06/2011

Bustos: "El meu hàbitat també és Espanya"

L'alcalde de Sabadell i president de la Federació Catalana de Municipis no es mostra partidari d'un PSC totalment deslligat del PSOE, però assegura que "el PSOE ha d'entendre que el PSC té dret a tenir veu pròpia"

Redacció
2 min
Manuel Bustos, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaManuel Bustos, alcalde de Sabadell i president de la Federació Catalana de Municipis, no és es partidari d'un PSC que es deslligui totalment del PSOE. "El meu hàbitat també és Espanya", ha assegurat en una entrevista a TV3, tot i que ha reconegut que "el PSOE ha d'entendre que el PSC té dret a tenir veu pròpia". "La gent que demana grup propi del PSC al Congrés dels Diputats, què diria si el PSOE demanés tenir grup propi al Parlament de Catalunya?", s'ha preguntat Bustos. D'altra banda, l'alcalde de Sabadell s'ha mostrat preocupat pel fet que Alfredo Pérez Rubalcaba, durant les seves visites al govern català, no estigués acompanyat per cap membre del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Autocrítica

Bustos creu que la debacle electoral del PSC a les eleccions municipals té molt a veure amb la crisi i la seva gestió, i el record del tripartit. D'aquesta manera ha fet autocrítica pels mals resultats obtinguts: "No hi ha un sol responsable del PSC que no estigui reflexionant sobre el que ha passat. Hem retrocedit allà on hi ha més dificultats en les famílies", ha dit. El Baix Llobregat i els vallesos són els dos territoris on els socialistes han aguantat millor la derrota electoral. En aquest sentit, però, l'alcalde de Sabadell ha dit que aquestes dues comarques no són l'hàbitat natural del PSC, sinó que "ho és tot Catalunya". Malgrat tot, Bustos ha denunciat "l'antisocialisme" que, al seu parer, s'està instal·lant a CiU, i l'ha titllat d'"error".

Pel que fa a l'ascens de Plataforma per Catalunya arreu del territori, Manuel Bustos ha assegurat que "el preocupen" els vots a partits xenòfobs, "vinguin d'on vinguin". En aquest sentit, ha reconegut que part dels vots d'aquest partit xenòfob podrien venir d'antics votants dels socialistes.

stats