Política 25/07/2016

Bustos atribueix a un "error esmenable" que pagués un hotel a Sevilla amb diners públics

L'exalcalde de Sabadell explica així davant del jutge que el Consorci de Residus del Vallès Occidental sufragués la seva estança a la ciutat andalusa durant un congrés del PSOE

Agències
2 min
L'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos surt dels jutjats de Terrassa després de declarar.

TerrassaL'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos ha atribuït a un "error esmenable" que el Consorci de Residus del Vallès Occidental li pagués amb fons públics un hotel a Sevilla durant un congrés del PSOE. Bustos ha donat aquestes explicacions durant la seva compareixença aquest dilluns davant del jutge que investiga el cas Mercuri, de presumpta corrupció i tràfic d'influències, en el qual l'exalcalde està sent investigat per un presumpte delicte de malversació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bustos ha negat al jutjat de Terrassa que hagi utilitzat fons del Consorci de Residus del Vallès Occidental per cobrir despeses del partit. Ha explicat que va haver d'anar-se'n de l'hotel de Sevilla on s'allotjava abans de temps per un tema personal, i que va deixar en mans del llavors gerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Paco Fernández, la resolució de la factura.

Va ser llavors, apunta l'exalcalde vallesà, quan Fernández va abonar el cost amb diners del consorci comarcal, en lloc de remetre la factura al partit. Segons Bustos, sense que ell tingués coneixement de l'esmentada situació. "Ha quedat clar que va ser fruit d'un error esmenable de 200 euros. Es va abonar el pagament d'una habitació d'hotel de 200 euros i no es va reclamar, no hi ha res més", ha assenyalat a la seva sortida dels jutjats.

Avui també han declarat Paco Fernández, l'exregidora del PSC a Cerdanyola del Vallès Montse Montiel, la membre del consell nacional del PSC Magdalena Gallardo i l'exinterventora del Consorci de Residus Marta Picañol. L'exgerent del consorcis de Residus del Vallès Occidental Francisco Fernandez ha defensat que totes les despeses carregades als consorcis estan "justificades". Així ho ha expressat el seu advocat, Santiago Parra. S'investiguen fins a 43 desplaçaments arreu de l'estat espanyol sufragats amb recursos públics.

stats