Política 30/11/2012

Els Bustos ensenyen 23 multes pagades per contrarestar l'acusació contra el cap de la policia

El jutge ha imputat el màxim responsable del cos policial municipal de Sabadell per haver perdonat multes a la família de l'alcalde. Ells intenten contrarestar el desprestigi

Ara
1 min
Les multes pagades per Montse Costa, actual dona de l'alcalde de Sabadell i cap de gabinet

BarcelonaL'Ajuntament de Sabadell ha difós aquest divendres la imatge de 23 multes pagades per cinc membres de la família Bustos entre l'any 2007 i el 2012, amb l'objectiu de contrarestar la mala imatge sobre ells que projecta el fet que el cap de la Policia Local estigui imputat en el cas per haver perdonat alguna multa a algun parent de l'alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts coneixedores de la investigació asseguren a l'ARA que les multes perdonades que s'han pogut documentar són poques i que no és incompatible que n'hi hagi moltes d'altres de pagades. Aquest fet no desvirtua la imputació del responsable policial, que és possible i que els investigadors consideren obligada encara que només es tracti d'una multa.

Tanmateix, l'alcalde, Manuel Bustos, ha desmentit aquest matí rotundament que hi hagi cap multa retirada i no pagada i cap tracte de favor.

La documentació aportada són comprovants de pagament de 23 multes, de velocitat, d'aparcament i, sobretot, de zona blava. Pertanyen al període de 2010 a 2012, tot i que també n'hi ha algunes de 2007. Els titulars dels vehicles implicats són dos germans de l'alcalde –Francisco, que també és regidor, i Joaquin, que és policia–, el seu fill Àlex, la seva exdona, Carmen Pelayo –aquest cotxe també el fan servir els fills–, i l'actual dona, Montse Costa.

stats