Política 17/08/2015

C's creu que la manifestació de l'11-S topa amb la llei electoral

El fins ara diputat Carlos Carrizosa assegura, però, que C's no impugnarà la manifestació a la Junta Electoral

Núria Orriols
2 min
El diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa / PERE TORDERA

BarcelonaC's creu que la manifestació de l'11-S topa amb la llei electoral però no impugnarà la mobilització. El fins ara diputat Carlos Carrizosa ha demanat aquest dilluns, en roda de premsa, que la Junta Electoral estudiï si la manifestació convocada per Ara És l'Hora per a la Diada de l'Onze de Setembre "col·lisiona amb la legislació". Segons el de C's, el fet que dirigents de les entitats organitzadores vagin en llistes electorals –com Muriel Casals o Carme Forcadell a Junts pel Sí– és una "prova" que la "distinció" entre la mobilització i la campanya electoral "no és clara".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Carrizosa ha descartat impugnar la manifestació a la Junta Electoral, ja que el partit "no és un bufet d'advocats". "Nosaltres demanem que les institucions actuïn", ha afirmat.

De fet, l'ANC ha anunciat que no demanarà el vot per a cap candidatura per evitar el càstig de la Junta Electoral, tal com va avançar divendres l'ARA.

C's, al PP: "Té una voluntat reformista nul·la"

Carrizosa ha criticat que el PP s'obri ara a reformar la Constitució, ja que des de C's consideren que és fruit d'estar a les portes d'una convocatòria electoral. "És sorprenent", ha dit Carrizosa, titllant la proposta d'"ocurrències d'última hora". Segons C's, el PP "només té al cap la convocatòria electoral" i té una voluntat "reformista nul·la". "Del PP no podem esperar una reforma constitucional que no sigui per blindar la partitocràcia, la llei electoral i els seus avantatges", ha assegurat, "el que vol el PP és el contrari del que necessita Espanya", ha sentenciat.

Alhora, ha rebutjat la reforma que proposa el PSOE perquè "no explica ben bé en què consisteix". Tampoc, ha dit, C's està en la situació de Podem, que segons el partit d'Albert Rivera consideren que la Constitució és "paper mullat".

Carrizosa ha explicat que per reformar la Constitució cal tenir un objectiu primer. En aquest punt ha fixat les metes de C's, que són un pacte per l'educació, una reforma de la llei electoral, separació de poders, racionalització de les administracions públiques i lluita contra la corrupció. "Per això, no sé si és necessari reformar la Constitució", ha dit.

Crítiques a Junts pel Sí

El de C's també ha criticat Junts pel Sí. Ha assegurat que no tenen un lideratge clar i que els integrants de la mateixa candidatura "qüestionen" si Artur Mas ha de ser investit president. "No tenen lideratge ni projecte", ha afirmat, i ha afegit que és una llista electoral que només treballa per als independentistes.

Carrizosa ha contrastat la candidatura encapçalada per Raül Romeva amb el projecte de C's: "Nosaltres tenim un projecte per a tots els catalans".

stats