CAS ITV
Política 13/01/2014

C's demana que Oriol Pujol deixi l'acta de diputat al Parlament

Promouen una iniciativa perquè els imputats per corrupció deixin l'escó

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha instat el diputat de CiU Oriol Pujol "a deixar la seva acta de diputat al Parlament", després que avui la Fiscalia Anticorrupció hagi demanat la seva imputació per un delicte de suborn. En concret, la Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imputi el diputat convergent i la seva dona en entendre que va sol·licitar 30.000 euros a un dels empresaris implicats en la trama de les ITV a canvi de votar a favor dels interessos de Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquests fets el dirigent de Ciutadans ha demanat als altres partits de la cambra parlamentària que subscriguin la petició "i apliquin el pacte per la transparència i contra la corrupció política proposat per C's", que proposa que qualsevol imputat en un cas de corrupció hagi d'abandonar els seus càrrecs públics siguin o no d'elecció. De moment, però, cap altre partit ha donat suport a la iniciativa.

Ciutadans ja va demanar que Oriol Pujol deixés el seu escó al Parlament el passat mes de març, quan Pujol va deixar el seu càrrec com a secretari general de CDC després de ser imputat per un delicte de tràfic d'influències en el cas de les adjudicacions de les ITV. En aquell moment el PP, ICV i les CUP es van sumar a la demanda.

stats