Política 10/02/2014

C's avisa que Catalunya pot acabar amb "enfrontaments" al carrer

El secretari general del partit, Matías Alonso, es mostra preocupat per l'actitud de Rajoy perquè creu que "no sap, i sembla que no ho vol saber, que a Catalunya tenim un Govern que té la voluntat ferma de trencar la societat catalana en dues meitats i enfrontar-les"

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans, Matías Alonso, ha denunciat que CiU i ERC coneixen el "greu risc de fractura sociopolítica" que hi ha a Catalunya, segons ell, per la consulta i ha augurat que pot acabar amb "enfrontaments al carrer". En aquest sentit, ha acusat al Govern d'aprofundir en la divisió i voler "trencar la societat catalana en dues meitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso s'ha mostrat preocupat per l'actitud del govern de Rajoy respecte a Catalunya. "No sap, i sembla que no ho vol saber, que a Catalunya tenim un Govern que té la voluntat ferma d'aprofundir en la divisió, de trencar la societat catalana en dues meitats i d'enfrontar-les", ha lamentat. En aquest context, el portaveu de C's ha tornat a reclamar al president del govern espanyol una trobada amb C's "al màxim nivell" per tal de "millorar la seva informació i arbitrar solucions davant del desafiament separatista".

Contra Somescola

D'altra banda, s'ha mostrat molt crític amb la concentració convocada per Somescola aquesta tarda en contra de la sentència del TSJC que obliga cinc escoles a impartir un 25% de les classes en castellà. "El que és legal és el que diu la Constitució, l'Estatut i les sentències dels tribunals", ha defensat. A més, s'ha dirigit a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a qui ha qualificat de "consellera insubmisa", per demanar-li que respecti els tribunals i doni solucions perquè "el català i el castellà siguin llengües vehiculars de forma equilibrada".

stats