POLÍTICA
Política 25/04/2013

Acord entre PSC i C's per celebrar un ple extraordinari sobre la recuperació econòmica

El ple rebutja amb els vots en contra de CiU i ERC una moció dels socialistes per a la convocatòria de la cimera socioeconòmica que Mas va cancel·lar el passat mes març

Marc Toro
1 min

BarcelonaPSC i C's han registrat aquest dijous conjuntament una petició al Parlament perquè se celebri un ple extraordinari sobre reactivació econòmica i creació d'ocupació i d'empreses. Així ho ha comunicat en roda de premsa el líder de C's Albert Rivera, que s'ha referit a les noves xifres d'atura a Catalunya i Espanya que ha fet públiques l'EPA com el reflex d'una situació de "drama" i d'emergència nacional". Rivera ha destacat que, amb el suport de les dues formacions, ja és suficient com per assegurar que el ple s'ha de celebrar dins l'actual període de sessions, i ha considerat que "és urgent que aquest tingui lloc quan abans millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les dades mereixen posar fi a les polítiques errònies de l'executiu espanyol i a la paràlisi del Govern", ha afirmat Rivera, i ha afegit: "Amb un 21,7% d'atur i un atur juvenil del 57%, difícilment Espanya pot ser qualificada com un país del primer món". El líder de C's ha explicat algunes de les mesures que el seu partit considera fonamentals per fer efectiva la recuperació econòmica, entre les quals ha destacat el "foment del suport a autònoms i a la petita i mitjana empresa".

Veto a la cimera socioeconòmica

La petició de C's i PSC s'ha registrat després que el ple rebutgés, amb els vots en contra de CiU i ERC, una moció dels socialistes per a la convocatòria de la cimera socioeconòmica que es va proposar el març passat i que va ser finalment cancel·lada pel president de la Generalitat, Artur Mas, que va considerar que la "confrontació partidista" impediria arribar a acords. La moció ha estat rebutjada per 62 vots a favors i 71 en contra.

stats