CAP AL 20-N
Política 15/09/2011

Ciutadans no es presentarà al 20-N després que UPyD hagi rebutjat una coalició

Albert Rivera ha lamentat no poder "sumar esforços per construir una tercera via alternativa al bipartidisme i als nacionalistes" amb el partit de Rosa Díez

Acn
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una sessió al Parlament de Catalunya.

BarcelonaCiutadans no es presentarà a les properes eleccions generals del 20 de novembre. La direcció del partit presidit per Albert Rivera ha decidit retirar-se de la contesa electoral després que UPyD hagi rebutjat l'oferta de Ciutadans per concórrer en una coalició conjunta. Rivera ha lamentat profundament la decisió del partit de Rosa Díez i li ha retret que no vulgui construir una "tercera via" a l'Estat espanyol. Ciutadans considera que per poder arribar a crear aquesta "alternativa" el que cal "és sumar", i després de la negativa d'UPyD a confeccionar una llista conjunta, el partit de Rivera considera que no val la pena presentar-se en solitari i per separat als comicis a les Corts Espanyoles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió és ferma. Ciutadans ha rebut per carta la resposta negativa d'UPyD al seu oferiment per anar junts el 20-N. Després d'això, el partit de Rivera ha confirmat a l'ACN que la direcció ha optat per no concórrer en solitari a les eleccions generals. "Una tercera via com la que Ciutadans vol construir només es fa sumant", han dit fonts del partit. La retirada ja s'ha comunicat als òrgans interns i respon a la voluntat manifestada durant l'estiu per Rivera, que ja havia insinuat que Ciutadans podrien no concórrer el 20-N si no era conjuntament amb Rosa Díez.

Davant aquesta situació, el president de Ciutadans ha lamentat que UPyD no vulgui "sumar esforços per construir una tercera via alternativa al bipartidisme i als nacionalistes". Rivera està convençut que "tard o d'hora, a Espanya, serà necessària la construcció d'aquesta tercera via constitucionalista" i considera que aquesta "només arribarà de la suma de forces, de la unió de valors i idees i d'un projecte comú amb el qual molts espanyols se senten representats".

A més, el president de C's ha afirmat que "per Ciutadans el color d'un cartell electoral, el cognom que encapçali una llista o les qüestions de partit són absolutament secundàries" perquè "l'important era sumar unes idees comunes i la voluntat política de defensar-les conjuntament". D'aquesta manera, la formació manté que prefereix "sumar que restar, multiplicar que dividir", ja que "la situació política i econòmica al nostre país necessita i mereix generositat, humilitat i voluntat d'unió".

Per últim, Rivera ha retret a UPyD que "segurament en aquests moments, molts ciutadans no comprenen la negativa a una suma, a una unió, a la construcció d'aquesta tercera via". "Està clar que C's ha fet tot el que estava a les seves mans perquè la tercera via fos el 20-N a les urnes ", ha dit, tot afegint que "respecta" la decisió del partit de Díez però advertint que "els grans beneficiats que el 20-N no tinguem a les urnes una tercera via són els nacionalistes, que es tornaran a convertir en els àrbitres de la política nacional".

stats