REACCIONS SOBRE LA SENTÈNCIA DEL SUPREM
Política 22/12/2010

C's amenaça amb exigir la inhabilitació de Mas si no acata al sentència

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, no ha amagat l'alegria davant la sentència, que interpreten que és una victòria ideològica seva. Diu que a Artur Mas i al nacionalisme català "no els queda més remei que acceptar el model constitucional i legal, que és el del bilingüisme i no el de la imposició de la immersió monolingüe en català a les escoles"

Marc Colomer
1 min

Barcelona"Si Mas no es compromet a planificar el següent curs escolar complint les sentències del TS, C's portarà el seu Govern als tribunals fins que s'acompleixi el bilingüisme a les escoles de Catalunya". Rivera ha amenaçat el pròxim president de la Generalitat amb portar-lo als tribunals si no acata la sentència. "No acatar una sentència judicial per part d'un càrrec públic és un delicte segons el codi penal" i C's podria arribar "a sol·licitar la inhabilitació de Mas com a president per insubmissió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha considerat "històrica" la sentència, perquè "instauren l'ensenyament, a les escoles de Catalunya, de les dues llengües oficials, el català i el castellà, un fet pel qual ha estat lluitant C's els darrers quatre anys", ha manifestat Rivera en un comunicat.

"Per fi una societat bilingüe tindrà una escola bilingüe", ha asseverat el president del partit antinacionalista català. Ja ha anunciat que plantejarà a Artur Mas que aprofiti l'aplicació de la sentència per incorporar un 20% de classes en anglès juntament amb el 40% de català i el 40% de castellà.

stats