POLÍTICA
Política 21/03/2012

El CAC critica que l'elecció de membres de la Corpo no segueix "criteris d'independència i professionalitat"

El Consell valida els noms proposats per CiU, PSC i PP tot i lamentar les quotes de partit i el conflicte d'interessos que presenta un dels candidats

Ara
1 min

BarcelonaEl Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha presentat aquest dimecres l'informe referent a les candidatures presentades per CiU, PSC i PP per a la formació del nou govern de la CCMA. L'examen que aplica el Consell valora "la capacitat" de cadascun dels candidats a ocupar el càrrec. Aquest ha considerat que totes les persones proposades disposen "d'idoneïtat professional individual", però ha lamentat que "la proposta conjunta sigui el resultat de l'aplicació de quotes de partit" i que "no s'adeqüen als criteris d'independència que promou" la llei de la CCMA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, d'acord amb els requisits de la institució, s'ha detectat en el candidat de CiU, Josep Puigbó i Valeri, "la presència d'un conflicte d'interessos derivat de les seves relacions amb les productores privades de mitjans audiovisuals". L'incompliment d'aquest punt comporta que en el cas que el candidat de CiU sigui finalment escollit com a membre del nou consell de la Corpo hauria de resoldre aquestes incompatibilitats.

Aquest ha estat l'últim tràmit abans que el ple de Parlament celebrat a finals de març voti els membres definitius.

stats