POLÍTICA
Política 13/07/2012

Calatrava titlla de "maniobra política dels comunistes" les crítiques al sobrecost de la Ciutat de les Arts i les Ciències

L'arquitecte valencià assegura que el cost dels seus edificis "no és res" al costat del rescat bancari espanyol

Marc Toro
1 min

BarcelonaL'arquitecte, enginyer i escultor valencià Santiago Calatrava assegura que les crítiques rebudes pel sobrecost de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València formen part d'"una maniobra política dels comunistes", que no ataquen, en canvi, l'Alhambra de Granada, la catedral de Santiago de Compostel·la o el Museu del Prado a Madrid. Així ho expressa en una entrevista publicada el passat 27 de juny al portal d'internet 'Architectural Record'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'arquitecte es refereix a les informacions publicades per Esquerra Unida del País Valencià el maig d'aquest any, en què s'assegura que el macroprojecte construït al País Valencià va tenir un sobrecost de 625 milions d'euros (la inversió era de 1.100 milions) i que va generar un benefici de 94 milions per al seu dissenyador, diners que haurien sigut facturats des del seu despatx a Suïssa per evitar el pagament d'impostos a Espanya.

Davant aquestes acusacions, Calatrava defensa la complexitat de la seva arquitectura i assegura que el cost dels seus edificis "no és res" al costat del rescat bancari espanyol. "No és correcte dir que he fet molts diners allà, no és cert", afegeix l'artista, que deixa clar que més enllà de les acusacions que pugui rebre, l'"important és que el client pensa que val la pena treballar" amb ell. Calatrava explica la "passió" i el "patiment" de la seva feina pel seu origen llatí.

stats