Política 15/10/2012

Sánchez-Camacho: "Mas és un profeta, un messies al que no li interessa treure Catalunya de la crisi"

La líder del PP fa campanya a Euskadi, on Basagoiti omple el seu discurs de referències al "desafiament" català

Ferran Casas
1 min

BilbaoLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat el seu homòleg basc, Antonio Basagoiti, en un esmorzar del Fòrum Europa dins el marc de la campanya basca. Camacho ha aprofitat la seva intervenció per llançar dures crítiques a Artur Mas i els seus plans sobiranistes. Amb la divisa de l'objectiu compartit de "la derrota dels nacionalistes", ha afirmat que Mas "fa de profeta i messies i no el preocupa treure Catalunya de la crisi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ella, a Euskadi s'està gestant un model com el català en què s'atempta "contra la pluralitat i la convivència". Camacho ha afirmat que a Euskadi, com a Catalunya, el PP és la garantia en un moment en què els socialistes "no són alternativa", i ha explicat que ella i Basagoiti tenen vides paral·leles, perquè també són "el relleu generacional del PP".

Camacho ha negat el dret de Catalunya al concert perquè "no té encaix en la Constitució, com en el cas basc", i al seu dia "CiU no el va voler" i ara només el fa servir com a arma electoral i partidista.

Al seu torn, Basagoiti ha centrat bona part del seu discurs en referències a Catalunya i ha assegurat que el penabista Iñigo Urkullu, com al seu dia Ibarretxe i ara Mas, té un pla per separar Euskadi d'Espanya. El candidat ha explicat que les eleccions de diumenge a Euskadi van començar l'11 de setembre a Catalunya.

També ha rebutjat qualsevol procés de reforma de l'Estat o la Constitució en clau federal, perquè, ha dit, "no val per a res".

stats