PACTE FISCAL
Política 15/06/2012

Sánchez-Camacho presentarà a finals de juny una proposta de pacte fiscal a Montoro

El PP català va crear un grup de treball tècnic per explicar el marge de millora amb una evolució de l'actual model

Acn
2 min
Alícia Sánchez-Camacho 
 Amb Cristóbal Montoro.

BarcelonaEl PPC ja té el seu propi calendari sobre el pacte fiscal. La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat, en una entrevista a l'ACN, que traslladarà a finals de juny una proposta concreta de pacte fiscal al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de Cristóbal Montoro. D'aquesta manera, creu la líder del PPC, els populars podran acudir al ple monogràfic de juliol amb la seva posició clara i negociada amb Madrid. "No sabem si el ministeri estarà en condicions d'arribar a tots els acords, però ho intentarem", s'ha compromès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Sánchez-Camacho ha reclamat al Govern que porti un document amb una proposta "precisa i exacta" del seu model a la segona cimera. Els populars catalans estan ja endinsats de ple en la definició de la seva proposta pel nou finançament de Catalunya. Camacho ha explicat que a la primera cimera que Artur Mas va convocar amb els partits per parlar del pacte fiscal, el PPC va assistir amb la proposta genèrica de "la tercera via", fruit del primer document que el grup d'experts de la 'Fundació Col·labora' del seu partit li va fer arribar. Les conclusions definitives de l'estudi que Sánchez-Camacho va encarregar per elaborar la seva proposta, però, arribaran "a finals d'aquest mes".

Sobre les converses entre el PPC i el Ministeri d'Hisenda, Sánchez-Camacho ha explicat que s'ha creat un grup de treball tècnic per parlar "de quin marge tenim per millorar el finançament" i ha afegit que des del PPC s'intenta "millorar la proposta de finançament, acotar-la i perfeccionar-la en el marge que ens permeti el govern d'Espanya, però tenint en compte també que té l'obligació de negociar nous models a principis de 2013, que és quan finalitza el quinquenni establert". "No sabem si el ministeri estarà en condicions d'arribar a tots els acords, però ho intentarem", s'ha compromès.

Sánchez-Camacho creu que el Govern català també hauria d'avançar en aquest sentit. Per la popular és "evident" que l'executiu del president Artur Mas "no ha presentat un model concret del pacte fiscal", i s'ha queixat que "només coneixem tres eixos que giren al voltant de tenir la clau de la caixa, l'agència tributària pròpia i la recaptació de tots els impostos". "No hi ha una proposta ferma i pròpia dient com s'articularia l'agència tributària pròpia, com es faria la recaptació de tots els impostos o quina seria la quota de retorn", ha denunciat, tot afegint que "el plantejament del Govern encara és incert i no el coneixem" perquè "encara no hi ha una proposta elaborada".

És per això que la líder del PPC li ha demanat a l'executiu de la Generalitat "que en la propera cimera presenti el seu model de pacte fiscal amb precisió i exactitud, perquè els catalans sapiguem on ens porta el Govern". A més, ha reclamat que ho faci "garantint un procediment de diàleg" perquè "si el que vol és un enfrontament amb la resta d'Espanya, el PPC creu que el Govern no tindrà el suport majoritari del poble". "Els catalans no volen confrontació o ruptura amb Espanya", ha insistit.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha remarcat que considera que el Govern "hauria d'articular una mesa de treball multilateral" perquè "de moment, el Govern no ha tornat a dir res més des de la primera cimera i només ha demanat que ens reunim bilateralment entre nosaltres". "És insuficient per demostrar que vol un diàleg multilateral i un pacte", ha exigit.

stats