Publicitat
Publicitat

RELLEU AL PAÍS VALENCIÀ

Camps ja participarà com a conseller en el pròxim ple del Consell Jurídic Consultiu

En formarà part com a membre nat en qualitat d'expresident

L'expresident de la Generalitat valenciana Francesc Camps serà convocat per participar en el pròxim ple del Consell Jurídic Consultiu (CJC), en la seva condició de conseller nat d'aquest organisme, segons informa EFE. Fonts d'aquest òrgan han especificat que Camps va formalitzar la seva sol·licitud d'ingrés en el CJC divendres passat, nou dies després d'haver presentat la dimissió com a president de la Generalitat, després de saber el seu processament en l'anomenada causa dels vestits del cas Gürtel.

L'Estatut d'expresidents de la Generalitat els concedeix la possibilitat d'incorporar-se de manera "automàtica" a aquest organisme consultiu un cop cessin en la seva tasca de caps de govern, llevat que presentin un escrit per demanar la suspensió d'aquesta prerrogativa, cosa que van fer els antecessors de Camps. D'aquesta manera, i com que encara no s'ha formalitzat la burocràcia administrativa i laboral, Camps podrà ser convocat al pròxim ple del CJC, que encara que no té data concreta i es podria convocar a finals d'agost o primers de setembre.

L'expresident tindrà un despatx a la seva disposició, igual que la resta dels sis consellers que han estat elegits per les Corts Valencianes o designats pel Govern valencià. Pel que fa a la necessitat que el CJC emeti un informe o dictamen previ per acceptar la sol·licitud del excap del Consell, les mateixes fonts l'han rebutjat ja que per a aquest organisme consultiu no hi ha "cap dubte" sobre la compatibilitat legal que Camps pugui compaginar aquest lloc amb el de diputat, malgrat que serà jutjat per un suposat delicte de suborn passiu.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT