Publicitat
Publicitat

Montoro prepara un fons "temporal" per ajudar el deute de les comunitats

El ministre d'Hisenda anuncia que serà un fons com el FROB i que comportarà més condicions a les autonomies que s'hi vulguin acollir

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha confirmat avui que el govern espanyol està ultimant un instrument per avalar el deute de les comunitats autònomes, en línia amb els hispanobons que han demanat territoris com Catalunya. El ministre ha apuntat que es podria aprovar al consell de ministres de la setmana que ve. Serà un fons semblant al funcionament del FROB, l'ens de reestructuració bancària, que emetrà deute per aconseguir liquiditat a les autonomies.

Aquest mecanisme serà "temporal" i en cap cas, ha dit, substituirà la "responsabilitat" de les comunitats a l'hora de prendre mesures per garantir l'equilibri pressupostari. "És un finançament condicionat", ha dit. Com ja s'havia apuntat aquesta setmana, el mecanisme afegirà més mesures addicionals als governs que s'hi vulguin acollir. És a dir, noves garanties més enllà del pla economicofinancer que les comunitats van aprovar al Consell de Política Fiscal i Financera.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT